Laatst schreven we al over het meest luxe interieur in een helikopter ooit. Ook nu hebben we weer een vlieger te pakken waar je ‘U’ tegen zegt. Dit vliegtuig is ontworpen door Celia Sawyer Luxury. Ze hebben als missie om de ideeën en ambities van de klant door te vertalen met flair, passie en innovatie. En dat is wel terug te zien in deze prive Airbus A340. Althans, het is duidelijk dat dit meer is dan je average vliegtuiginrichting.

How people in the Middle-East do it

De eigenaar van dit ‘vliegtuigje’ is een vorst uit het Midden-Oosten, die zijn Airbus A340 wilde laten omtoveren tot een ‘stijlvolle woning in de hemel’. Met dit privévliegtuig wil hij zichzelf, zijn gezin en zakenpartners op een stijlvolle manier door de lucht vervoeren. We vinden die benaming ietwat dubbel, maar goed als de beste man er tevreden mee is, dan zij het zo. Het is een kwestie van smaak, maar dat het op en top luxe is, dat moge duidelijk zijn.

inrichting luxe airbus a340 vorst privévliegtuig Pure Luxe

Een geslaagde poging om deze Airbus A340 naar een hoger niveau te tillen

Naar ons idee is Celia Sawyer Luxury er wel in geslaagd om dit privévliegtuig naar een hoger niveau te tillen. In het interieur van deze airbus komen gouden en blauwe elementen terug. De salon- en loungeruimtes zijn gevuld met meubilair waarvan het Toscaanse leer met de hand gestikt is en de afwerking gedaan is met zijde en fluweel. Ook hangen er twee kristallen kroonluchters met accenten van 24 karaat goud. Ja je leest het goed, kroonluchters in een vliegtuig.

De Master Suite kent een koel contrast met de rest

Waar de salon- en loungeruimte vooral afgewerkt is met beige en goud, heeft de master suite een wat koelere uitstraling. Het hoofdeinde is wederom gemaakt van met de hand gestikt Toscaans leder en gaan goed samen met de op maat gemaakte nachtkastjes met kristallen die speciaals zijn geconstrueerd om schommelingen tijdens de vlucht te voorkomen. En als je dacht dat dat het wel was, dan heb je het mis. In de badkamer is een bad van marmer te vinden en een wastafel die bestaat uit glas en Swarovski-kristallen. Vorstelijk vliegen is natuurlijk niet niks.

Bron: RobbReport