Goed nieuws voor degenen die een magnifieke culinaire ervaring graag combineren met een nacht goed slapen. Het Spaanse voormalige drie Michelinsterren-restaurant El Bulli opent binnenkort eenmalig haar deuren voor een nachtelijk verblijf.

El Bulli sloot in 2011 haar deuren

El Bulli was een Catalaans restaurant dat werd beschouwd als een van de beste restaurants in de wereld. Het kreeg dan ook drie Micehlin-sterren. Het restaurant werd oorspronkelijk gestart als een minigolfbaan in 1961 door een Duits stel. De naam ‘El Bulli’ verwees naar het feit dat het paar twee bulldogs had. Sinds 1984 werd de keuken van het restaurant sterk beïnvloed door chef-kok Ferran Adrià, die het restaurant heeft gekocht in 1990. In 1990 kreeg het restaurant de tweede Michelinster. In 1995 volgde de 19 punten-waardering van Gault Millau, als eerste restaurant in Spanje. In 1997 volgde de derde Michelinster en werd het bedrijf een van de drie restaurants met drie Michelinsterren in Spanje in dat jaar.

Het legendarische restaurant werd vijf keer uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld, totdat het op 31 juli 2011 haar deuren sloot. In 2012 en 2013 was het helemaal gesloten, maar sinds 2014 doet het restaurant dienst als culinair museum.

U kunt nu slapen in het voormalige driesterrenrestaurant

Binnenkort, in oktober, doet El Bulli eenmalig ook dienst als ’hotel’: Chef Ferran Adrià host een verblijf, dat via Airbnb kan worden geboekt. Twee gasten zullen de eer hebben om persoonlijk door de chef te worden verwelkomd en slapen in het voormalige restaurant in de buurt van het Spaanse Roses op een ‘plated’ bed, geïnspireerd op de beroemde bolvormige olijf van het restaurant, met uitzicht op de Middellandse Zee.

Verder zullen zij een unieke rondleiding door exclusieve delen van het gebouw krijgen, zoals het ‘heiligdom van de heilige Stomak’ in de ‘Pantry Chapel’ en krijgen onder meer een diner in één van de favoriete restaurants van de chef-kok. Dat zal ongetwijfeld een onvergetelijke maaltijd worden.

Het exclusieve verblijf in elBulli1846 is beschikbaar voor één nacht van 16-17 oktober 2024, te boeken vanaf 17 april om 18.00 uur lokale tijd via Airbnb.