Alhoewel meer merendeel van de luchtvaartmaatschappijen het schenken van alcohol (lees: wijn) op vluchten stop heeft moeten zetten, of om überhaupt op te stijgen naar het luchtruim, staat één luchtvaartmaatschappij klaar om de boel op te schudden. Invino Air heeft onlangs namelijk ’s werelds eerste ‘Winery Airline ‘ heeft gelanceerd.

Deze speciale vlucht vindt echter wel aan de andere kant van de wereld plaats. De ​​vliegtuigroute is namelijk van Auckland naar Queenstown, Nieuw-Zeeland, waarbij de eerste vlucht “begin 2022” zal plaatsvinden. Het toestel neemt 34 gasten met zich mee en de reis zal omgerekend zo’n 998 kilometer afgelegen en minder dan twee uur aan tijd in beslag nemen.

Bezoek aan een tal wijngaarden

De ‘Winery Airline’ biedt gasten een dag vol verrassingen, te beginnen met geplande ervaringen in Queenstown, waaronder een bezoek aan de wijngaarden van Central Otago (waar Invino zijn druiven haalt voor zijn Pinot Noir-wijn) en een overnachting in het Hilton Queenstown.

De oprichters van Invivo hebben de ‘wijnmaatschappij’ gelanceerd om de heropening van de grenzen van Auckland deze week te vieren, nadat ze 119 dagen gesloten waren voor de rest van Nieuw-Zeeland.

Wijn

“Een vlucht naar het Zuidereiland is een manier waarop we het publiek kunnen laten zien dat het land weer open is voor binnenlands toerisme en tegelijkertijd een aantal van degenen steunen die had het er bijzonder moeilijk mee, aldus mede-oprichter van het de luchtvaartmaatschappij Tim Lightbourne. “We sluiten niet uit dat er nog vluchten naar andere bestemmingen in Nieuw-Zeeland komen, of zelfs internationale vluchten op een dag. Bij Invivo Air is het business class in elk glas”, voegt hij eraan toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Invivo & Co (@invivowines)

Voorkeursbehandeling

De luchtvaartmaatschappij zal bij boekingen de voorkeur geven aan mensen die het hardst zijn getroffen door de ingrijpende maatregelen die begin 2020 van start gingen, waaronder het personeel van de toerismebranche in Auckland, maar ook familieleden en vrienden van inwoners die het land niet hebben kunnen bezoeken.

Het zal niet per se gemakkelijk gaan, maar als Nederlander kan je altijd je geluk beproeven. Of claimen dat je daar familie hebt, maar dat heb je niet van ons gehoord. Notoire wijndrinkers kunnen zich bij melden bij Invivo Air. Je hebt nog tot 14 januari 2022 op je aan te melden. Santé.