Brabus heeft met hun 900 Rocket Edition naar eigen zeggen de snelste SUV ter wereld in handen, maar er zijn meer titels te vergeven. Aston Martin hoopt met de nieuwste creatie ’s werelds krachtigste luxe SUV’ te introduceren.

’s Werelds krachtigste luxe SUV’ door Aston Martin

Op 18 janurai werd op het Twitter-account en YouTube-kanaal van Aston Martin een video geplaatst met de tekst: “Verandering komt eraan” en “Macht praat.”, waarin ‘sneak peaks’ van de nieuwste SUV worden getoond.

Hiermee doelen ze op een vernieuwd DBX -model dat wordt aangekondigd als ‘de krachtigste luxe SUV ter wereld’. De huidige DBX-modellen kunnen 542 pk en 516 Nm koppel leveren. Op het moment van schrijven zijn de meeste details over het voertuig nog geheim. We moeten vooralsnog dus genoegen nemen met deze tekst en de video waar alleen wat logo’s en velgen zijn te zien.

De video bevat opnamen van de wielen van het model en carrosseriecomponenten van koolstofvezel, hoewel het geen volledig beeld van de auto geeft.

Twin-turbo V12-motor?

Terwijl bestaande DBX-modellen motoren van AMG gebruiken, stellen rapporten van Motor1, die ook al prototypes hebben gespot,  dat de komende SUV zal worden uitgerust met Aston Martin’s twin-turbo V12. Met de twin-turbo V12-motor zal de nieuwe DBX waarschijnlijk een vermogen van 690 pk kunnen produceren, zoals de V12 Speedster van Aston Martin. Als Aston Martin de Porsche Cayenne Turbo GT en zijn 631 paarden wil bestrijden, zou dat hiermee kunnen gebeuren.

De eerste luxe SUV van het Britse automerk, de DBX,  heeft al een topsnelheid van 291 km/h, maar wordt daarin overklast door onder meer de Mercedes-Benz GLE (900 Rocket Edition) met een topsnelheid van 330 km/h en de Bentley Bentayga Speed met een topsnelheid van 306 km/h.

We zullen het allemaal te horen krijgen op 1 februari.