Zoals je waarschijnlijk al wel weet veilt en verkoopt de overheidsinstantie Domeinen Roerende Zaken (DomeinRZ) in beslag genomen voer- en vaartuigen. Eerder passeerden een Range Rover Evoque, een Rolls-Royce Phantom en een Audi A6 vol met RS6-logo’s de revue, maar dit keer staat er een échte RS6 in de verkoop, wel een met een V10-motor.

In Duitsland in beslag genomen Audi RS6 aangeboden door DomeinenRZ

Deze specifieke RS6 komt uit het jaar 2008 en te zien aan de beschadigingen is de vorige eigenaar – of eigenaren – er niet heel zuinig mee geweest. De beschrijving levert geen specifieke informatie omtrent de staat, maar op de foto’s merken we verscheidene vlekken, deuken en krassen op. Daarnaast zijn ook de RS6-badges, die normaal gesproken de grille en de achterzijde sieren, eraf gehaald.

Tegenwoordig liggen er onder de motorkappen van RS6’en 4,2-liter biturbo V8-motoren, maar destijds werden er V10-motoren motoren toegepast. Ervan uitgaande dat er niet mee is gesjoemeld, kreeg deze RS6 uit 2008 580 pk en 650 Nm koppel mee vanuit de fabriek.

Vanuit stilstand brengt ‘ie je met deze cijfers binnen 4,8 tellen naar de maximale Nederlandse snelheid om vervolgers door te accelereren richting de begrensde topsnelheid van 250 of 280.

De Avant wordt gegund voor minder dan € 20.000

De kilometerstand is 174.186 kilometer en de sportieve stationwagen staat nog op Duitse platen zonder kentekenbewijs. Om überhaupt legaal te kunnen rijden moet dat eerst geregeld worden, maar om te beginnen zal je ook nog € 150 over moeten hebben voor een voertuigonderzoek RDW. Het Ministerie van Financiën gunt de auto voor € 18.886,00, excl. alle eventuele bijkomende kosten en belastingen.