R6-logo’s op een Audi A6 plakken, maken ‘m uiteraard geen RS6. Het is een beetje het equivalent van het dragen van een namaak Louis Vuitton-tas, ook al nuanceert DomeinenRZ het aanbod al tamelijk gauw: “Voertuig heeft een RS6 uitstraling, maar betreft een diesel auto.”

DomeinenRZ verkoopt een schaap in wolfskleren

Wie bekend is met de RS6 zal haast direct opmerken dat dit model tekortschiet bij de wielkasten, maar verder optisch gezien identiek lijkt. Optisch, want qua vermogen zijn de verschillen uiteraard aanzienlijk. De stationwagen kan doet er 6,3 seconden over om vanuit stilstand naar de 100 km/h te accelereren en heeft een topsnelheid van 243 km/h te danken aan het maximum vermogen van 245 pk en . Verder niets mis mee, maar stelt geen haar voor in vergelijk met het RS-model die garant staat voor 591 pk en 590 Nm koppel. Althans, het 2021-model.

Stoerdere velgen, een kleurrijke remklauw en de bumper aanpassen, is helemaal niets mis mee, maar overal logo’s van een andere serie op te plakken gaat wat ver. De vorige eigenaar maakte het wel heel bont door zelfs een RS 6-badge op de middenconsole te plakken, terwijl het echte model dat niet eens heeft. Ook zien we het RS-logo terug op de sleutels, z’n achterste en op de stoelen.

Audi A6

Echter krijgt je ook waar je voor betaald, want aangezien het een A6 betreft valt de prijs ook alles mee. Dit specifieke model komt uit januari van 2021, werd in 2015 naar Nederland geïmporteerd en had destijds een nieuwprijs van €115.293,-.

Hoogste bod op de Audi A6 met RS-badges

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op de bolide met 185.502 kilometer op de teller op € 13.700,00, exclusief eventuele bijkomende kosten en belastingen. Als je nog kans wil maken moet je je enigszins haasten, want de veiling sluit op 2021-10-07 10:00:00. Blader vooral even door alle foto’s heen.