Het Italiaanse paardje heeft altijd al een unieke waarde als het gaat om unieke bolides. Van oude klassiekers tot razendsnelle moderne wagens. Ze missen alleen nog een SUV, maar met de Purosangue lijkt daar binnenkort verandering in te komen. Maar voor het zover is: wat denken van deze Ferrari F50.

1 van de 349 uitgebrachte exemplaren

De Ferrari F50 werd in 1994 geïntroduceerd als opvolger van de F40 ter ere van het 50-jarig bestaan van Ferrari. Er zijn slechts 349 exemplaren uitgebracht van deze beauty en dit is de 177e editie.

Ferrari F50

De Ferrari is kortgeleden te koop aangeboden via RM Sotheby’s voor € 3,6 miljoen en komt komt rechtstreeks uit de fabriek van Ferrari in Maranello, Italië, met slechts 7228 kilometer op de teller.

De prestaties van de Ferrari F50

De tweezits laat op het gebied van performance alles behalve een verkeerde indruk achter. De Ferrari F50 is uitgerust met een 4,7-liter V-12, afgeleid van de 3,5-liter V-12 die Ferrari een paar jaar eerder in de Formule 1-serie gebruikte. Het racemonster heeft een topsnelheid van 325 km/u en binnen 3,7 seconden is de wagen van 0-100 km/u. Carlos Sainz en Charles Leclerc zouden er bijna mee het circuit op kunnen.

Ferrari F50

Vanbinnen stelt de bolide ook zeker niet teleur. Het interieur is op zijn Ferrari’s afgewerkt. Super strak en je kan zien dat er veel moeite in is gestoken. Met een koetswerk van Pininfarina, heeft de vierwieler een prachtig gevormde carrosserie van koolstofvezel. Doordat de wagen een verwijderbare hardtop heeft heeft de volgende eigenaar de mogelijkheid tussen schakelen van een gesloten berlinetta-sportcoupé of een open-air spider.

Heul zuinige eigenaar

Zijn hele ‘leven’ heeft de Ferrari slechts één toegewijde eigenaar gehad. Er is zelden mee gereden en door de jaren heen is hij zorgvuldig onderhouden. De eigenaar zag het eerder als een prachtige wagen als aanzicht en hij vond het zonde om erin te rijden om hem onnodig aan te tasten.

Ferrari F50

Overigens heeft de wagen ook al een bezoekje aan Nederland gebracht, dus het zal geen onbekend terrein worden mocht iemand uit Nederland hem op de kop tikken. In Nederland kreeg de bolide een groot onderhoud door Forza Service BV, dat meer dan € 25.000 kostte. Momenteel bevindt de wagen zich in België, dus ver hoef je niet te reizen als nieuwen eigenaar.

Paardje interieur