Dubai, Qatar en Abu Dhabi staan bekend als luxe steden/landen waar de grootste, duurste én meest unieke gebouwen, zwembaden, winkelcentra enzovoort staan. Nu wil Abu Dhabi ook het grootste aquarium ter wereld gaan plaatsen. Als de diepzee tunnel in Diergaarde Blijdorp je te klein vindt kun je alvast je vliegticket gaan boeken richting de zandbak.

Grootste aquarium ter wereld

Naar verwachting zal het aquarium van 25.000 kubieke liter al in 2022 beschikbaar zijn voor de eerste duizendtallen aan toeristen. Naar verwachting zullen er 68.000 zeedieren verhuizen naar dit mega aquarium. Dieren als haaien, mantas, octopussen, clown-vissen, krabben kreeften en ga zo maar door

Abu Dhabi Aquarium

Sea-World AbuDhabi was al lang bezig met het concept uitwerken en de bouw zit volgens hen al ruim over de 70%.

Onderhoud en onderzoekcentrum

Gelukkig zal het mega aquarium niet alleen een toevluchtsoord worden om het meest exotische zeeleven mee te maken, maar het zal ook dienst doen als een toegewijd onderzoekscentrum om zich te concentreren op het onderhouden en onderzoeken ervan. Het fascinerende aquarium bevindt zich op het beroemde Yas-eiland en heeft in totaal vijf verdiepingen.

Aquarium aanbouw

De bezoekers zullen genieten van een speciale interactieve tentoonstelling waarin alle informatie over de zeedieren wordt vrijgegeven. Als ze eten krijgen wordt daar ook bijna een hele show omheen gegeven, zodat je ze dan echt een beetje actief zal zien.

20 meter hoge verticale raam

Natuurlijk zal het aquarium opgedeeld worden in verschillende thema’s. Zo zul je een Noord- en Zuidpool gedeelte hebben, een tropisch gedeelte en een Europees themagebied.

20 meter hoge aquarium

De waarschijnlijk meest populaire locatie zal het ‘Endless Vista’ worden. Daar zal een 20 meter verticaal raam komen, waar de echt grote zeedieren zullen gaan leven. Deze hoogte is ook nog nooit gebouwd in een aquarium, dus het zal zeker een unieke ervaring worden als je het aquarium bezoekt.

Mohamed Abdalla Al Zaabi

Mohamed Abdalla Al Zaabi, CEO van Miral zei het volgende over de samenwerking met Sea-World Abu Dhabi: “We zijn verheugd om samen te werken met Sea-World Parks & Entertainment bij de ontwikkeling van dit volgende generatie marine life park, dat is voorzien van ’s werelds grootste zeeaquarium en het eerste toegewijde onderzoekscentrum van de VAE om dieren te bestuderen en te verzorgen. Dit is weer een belangrijke toevoeging aan de bestaande meeslepende ervaringen en attracties van Yas Island, en een bewijs van het bereiken van onze visie om het eiland te positioneren als een wereldwijde topbestemming voor zowel inwoners als bezoekers.”