In restaurant Les Jules Verne kijkt u vanuit de Eiffeltoren rechtstreeks over de Seine. Naast het uitzicht schiet het restaurant ook qua eten en drinken niet te kort. Voor een stevige rekening schotelt de Franse keuken u een aantal unieke gerechten voor.

Les Jules Verne

Met uitzicht op het Palais de Chaillot en de grasvelden van het Champ de Mars is Les Jules Verne een uniek en bovendien legendarisch restaurant. Dit is de plek waar de échte sterren komen eten. Internationale grootheden reserveren massaal tafels om deze bijzondere ervaring rijker te worden. Verschillende presidenten hebben in het verleden al eens plaatsgenomen in het restaurant om te genieten van de gerechten van de wereldberoemde chef Alain Ducasse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Jules Verne (@lejulesverneparis)

Gerechten met Michelinsterren

De gerechten die Ducasse serveert op de tweede etage van de Eiffeltoren zijn allemaal met Michelinsterren bekroond. Het eten wordt daarom ook keurig opgediend en met veel pracht en praal gepresenteerd. De ene gang ziet er nog mooier uit de andere. Er is keuze uit twee verschillende soorten menu’s. Zo kunt u kiezen voor 5 gangen voor een kleine € 200 of voor 6 gangen voor € 230. Hier worden dan ook nog drie amuses bij geserveerd. Beide menu’s beginnen met een ‘licht’ gerecht. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld gemarineerde zeebrasem. Voor de hoofdgerechten wordt er ook vooral met vis gewerkt. De kreeft en kaviaar gaan als warme broodjes over de toonbank bij de Franse elite. De patissier verzorgd per menu twee gastronomische hoogstandjes als dessert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Jules Verne (@lejulesverneparis)

De prijs voor de menu’s lijkt op zich wel mee te vallen, alleen zijn de dranken daar niet bij inbegrepen. Voor een goede wijn of champagne is de keuze enorm. Op de tafels in Les Jules Verne zijn vooral patserige flessen terug te vinden. De meeste ijsemmers zijn gevuld met champagneflessen van merken als Dom Perignon en Moët & Chandon. Er gaat natuurlijk niets boven een goede bubbel in het middelpunt van het wonderschone Parijs.

Ook is het mogelijk om te lunchen bij Les Jules Verne. De prijs voor de lunch ligt een stuk lager dan voor het diner. Dit zorgt ervoor dat veel jonge stellen zich goed doen aan het uitzicht over de Parijse gebouwen met daarbij een betaalbare maaltijd. Per persoon moet er rekening worden gehouden met een bedrag van zo’n € 105. In een gulle bui kan zelfs Jan met de pet plaatsnemen in de lift naar de tweede etage van het meest beroemde restaurant van Parijs.