Op maandag 14 februari vond, net zoals ieder jaar, voor Amerikanen het allergrootste sportevenement plaats: de Super Bowl. De pers was lyrische over de halftime-show tijdens het spraakmakende sportevenement, maar wat ook beslist niet onopgemerkt is gebleven, is het schoeisel dat Odell Beckham Jr. (OBJ), wide receiver bij Los Angeles Rams, droeg.

Odell Beckham Jr. steelt de show met peperduur paar schoenen

Op het allerhoogste sportniveau is het niet ongebruikelijk dat sporters exceptionele dure items dragen. Zo hebben elite tennissers vaak een horloge ter waarde van tonnen om hun pols hangen terwijl ze ballen geplaatst over het net sturen, maar in American Football gebeurt dit ook.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Los Angeles Rams (@rams)

Echter zijn schoenen een heel ander verhaal dan horloges. De schoenen van OBJ zijn an sich niet per se heel bijzonder, maar het schoenplaatjes met diamanten zorgt daar wel degelijk voor. Het is aan hem geschonken door Dominic Ciambrone, die met de bijnaam ‘The Shoe Surgeon’ door het leven gaat, en eerder al beroemdheden als Justin Bieber, Nelly, Drake en LeBron James voorzag van een uniek paar schoenen.

1494 individuele witte diamanten

De schoenplaatjes van Odell Beckham Jr. schitteren dankzij 1494 individuele witte diamanten met een totaal gewicht van 25 karaat op de Nike sportschoen. Niet alleen de diamanten glinsteren, ook de 150 gram aan 14 karaats geelgoud.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COMPLEX (@complex)

“Het gaat niet om het maken van de duurste schoenplaat. Odell is niet alleen een topspeler, maar hij is een grote persoonlijkheid, en hij houdt van mode, en hij houdt ervan om op te vallen, en dat is wat ik leuk vind. Dus het kwam allemaal een beetje bij elkaar”, zei The Shoe Surgeon tegen tijdschrift People.

Het vertelde ook dat er meer dan 100 manuren nodig zijn om één paar te maken. “Het is een heel ander proces, en het is geen gemakkelijk proces. Deze schoenplaatjes die we nu maken, zijn heel specifiek, je kunt iemand niet echt leren hoe dit moet. Het is moeilijk, maar het is de moeite waard omdat het zo gaaf is om ze echt in een spel te zien spelen.”

Blijkbaar had het effect, want de Los Angeles Rams waren met 23-30 te sterk voor de Cincinnati Bengals.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Odell Beckham Jr (@obj)