Nadat de Belgische voetballer een boete kreeg van Chelsea-trainer Thomas Tuchel, heeft zijn sponsor Maserati hem een cadeau gegeven als pleister op de wond. Een Italiaanse sportwagen ter waarde van € 200.000 welteverstaan.

Romelu Lukaku eigenaar van de ‘mooiste Maserati’

Vorige week werden wij van Pure Luxe vanuit Amsterdam ingevlogen naar Nice om in Saint-Tropez rond te rijden in de drie duurste Maserati’s. Waaronder ook de nieuwst Maserati MC20 (Maserati Corse 2020). En laat dat nou net de nieuwe aanwinst van Romelu Lukaku zijn.

“My new baby”, schrijft de Premier League-spits op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)

Mooiste auto van 2021

Maserati gooide tijdens de MMXX internationale show in Modena hoge ogen en voor het eerst het doek van de MC20. Vervolgens werd deze 630 pk sterke bak tijdens het online ceremonie van ‘Festival Automobile International’ bestempeld tot mooiste bolide van 2021.

“We zijn vereerd met deze felbegeerde onderscheiding, die het werk erkent van een heel team dat zich oprecht heeft ingezet voor dit unieke project en een auto heeft gecreëerd die een nieuw hoofdstuk opent in Maserati’s geschiedenis”, zei Klaus Busse, Maserati Head of Design, destijds.

Maserati-MC20-2

De Maserati MC20, voorzien van een Nettuno 3,0-liter twinturbo V6 motor die 630 pk en een Nm koppel van 730. Die produceert een vermogen van 210 pk per liter en is daarmee momenteel de krachtigste zescilinder. Daarmee gaat de slechts 1500 kilo, dankzij gebruik van koolstofvezel, wegende MC20 met gemak in een bloedgang vooruit. De sportieve Italiaan gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 323 km/u.

Die zal in zijn garage.vast goed staan naast zijn matzwarte Rolls-Royce Wraith ‘Black Badge Edition’ en Range Rover.