Romelu Lukaku is een Belgische spits, met Congolese roots, die voor grote clubs in Engeland en Italië heeft gespeeld. Na een Italiaanse avontuur bij Internationale is hij terug bij Chelsea, waar hij van 2011-2014 ook al speelde. Zijn rentree was alles behalve goedkoop: The Blues moesten om precies te zijn € 115 miljoen neerleggen om de 103 kg zware spits opnieuw in te lijven.

Interview met Sky Italia was iets té openhartig

De terugkeer naar de club van Roman Abramovitsj verliep echter niet helemaal zoals het Lukaku in gedachten had. De trainer Tomas Tuchel had een systeem waar hij niet helemaal in paste, waardoor zijn speeltijd was zeker niet slecht, maar de Belg acht zichzelf goed genoeg om de volle 90 minuten te maken. Na een interview te hebben gedaan met Sky Italia liet hij zijn echte gevoelens vrij over hoe hij dacht over Chelsea en zijn voormalige team in Milaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)

“Ik kan niet zeggen dat ik gelukkig ben met de huidige situatie bij Chelsea”, zei de 28-jarige Belgische aanvaller. “Tuchel heeft gekozen voor een ander systeem. Ik ben daar niet blij mee, maar ik mag niet opgeven en moet hard blijven werken. Dat past bij een professional.”

In datzelfde interview liet Lukaku tevens blijken dat hij helemaal niet weg wilde bij Inter. Hij koestert naar eigen zeggen ‘warme gevoelens’ voor de club waarmee hij vorig jaar kampioen van de Serie A werd. Dankzij recordverliezen van Inter in 2020, moesten ze in de zomer van dat jaar noodgedwongen topspelers Romelu Lukaku en Achraf Hakimi, en de succesvolle coach Antonio Conte, laten gaan.

Lukaku zijn opmerkingen schoten door het verkeerde keelgat

Deze opmerkingen zorgde volgens de Duitse Chelsea-trainer voor onnodige ruis. De opgelegde straf was dat hij niet bij de wedstrijdselectie zat bij Liverpool tegen Chelsea (2-2), hij moet publiekelijk zijn excuses aanbieden aan onder meer de Chelsea-fans en ten slotte ook nog een boete van € 500.000 betalen.

Tuchel is vergevensgezind en accepteert zijn excuses, maar de boete blijft staan. “Hij heeft niet met opzet zulke ophef veroorzaakt vlak voor een belangrijke wedstrijd. Hij heeft het team nooit willen benadelen”, aldus de Duitse trainer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visubal (@visubal)

Een boete is nooit leuk, en een half miljoen is bijzonder veel geld voor een boete, maar als je je bedenkt dat de Belg een astronomisch salaris van € 12 miljoen per jaar opstrijkt, los van bonussen als we voetbalbelgie.be moeten geloven, zal je niet echt medelijden hebben met de 1,91 meter lange spits.

De andere spelers bij Chelsea hebben ook niks te klagen op het gebeid van salarissen. Bekijk hier de bolides die de sterren van Chelsea rijden.