Het lijkt erop of het ene na het andere schandaal naar buiten treedt. Nadat heel Nederland in rep en roer was door de aantijgingen rondom The Voice of Holland, is Marc Overmars het gesprek van de dag. Uiteraard houdt het de gemoederen in Nederland flink  bezig, maar ook de buitenlandse pers, met name de Spaanse (Overmars wordt gezien als een legende bij zijn voormalig werkgever FC Barcelona), besteedt aandacht aan deze zaak.

Marc Overmars en Ajax uit elkaar

De ex-profvoetballer zou ‘grensoverschrijdende berichten’ naar vrouwelijke collega’s hebben gestuurd. Na gesprekken met de raad van commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar heeft Overmars z’n spullen gepakt en kan de Amsterdamse club op zoek naar een nieuwe technisch directeur voetbalzaken.

Dit nieuws volgt nadat hij eerder in zee ging met de omstreden cryptomunt van Vasco Rouw en rapper Boef, genaamd XPOSE Protocol, waar het team van BOOS recent een aflevering over maakte.

Op de website van Ajax staat het volgende statement van de 48-jarige ex-prof. “Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

“Ik bied mijn excuses aan”, vervolgt Overmars. “Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.”

Technisch directeur bij AFC Ajax

Zijn transfer van Arsenal naar Barcelona kostte € 40 miljoen euro, daarmee was hij voor een lange periode de duurste Nederlandse speler ooit. Na een glansrijke periode en succesvolle Champions League-avonturen bij Arsenal, FC Barcelona en Ajax, waar hij onder Van Gaal in 1995 de Champions League won, werd hij op 6 juli 2012 aangesteld als hij technisch directeur bij Ajax.

Als technisch directeur haalde hij met Ajax de finale van de Europa League, de halve finale van de Champions League en voegde hij onder meer Dušan Tadić, Anthony en Sébastien Haller toe aan de selectie.

Naast inkopen, ging het verkopen van spelers ook van een laaiend dakje. Spelers als Frenkie de Jong (€ 86 miljoen), Matthijs de Ligt (€ 85,5 miljoen), Hakim Ziyech (€ 40 miljoen), Donny van de Beek (€ 39 miljoen), Kasper Dolberg (€ 20,5 miljoen) en Maximilian Wöber (€ 10,5 miljoen) spekte de Ajax-kas flink.

Mede hierdoor kan Marc Overmars de club achterlaten in een idyllische financiële en sportieve situatie. De Amsterdammers nemen het op 23 februari in de achtste finale van de Champions League op tegen het Portugese Benfica.

Top 5 duurste aankopen van Marc Overmars

5. Lisandro Martínez – € 7 miljoen (2019)
4. Davinson Sánchez – € 5 miljoen (2016)
3. Daley Blind – € 16 miljoen (2018)
2. Hakim Ziyech – € 11 miljoen (2016)
1. Dušan Tadić – € 13,7 miljoen (2018)