De Bugatti Centodieci (wat staat voor ‘110’) is gemaakt ter ere van de bijzondere Bugatti EB110. De basis voor de Bugatti Centodieci is de Chiron, alleen is het model iets futuristischer én aanzienlijk duurder. Van de Bugatti Centodieci worden tevens maar tien exemplaren gefabriceerd, waarvan er één gebouwd wordt voor Cristiano Ronaldo. Bugatti introduceerde het model in de zomer van 2019, maar zijn nu eindelijk door de afrondende fase heen.

Bugatti Centodieci klaar voor productie

Achter de stoelen van deze gelimiteerde sportwagen vinden we nog steeds de alom bekende quad-turbo 8,0-liter W16-motor die 1.600 pk genereert. Deze krachtbron is voldoende voor een begrensde topsnelheid van 380 km/u en qua accelereren heeft de bolide slechts 2,4 seconden nodig om de 100 km/u aan te tikken.

Bugatti Centodieci

Vorig jaar bouwde het automerk uit het Franse Molsheim een prototype gebouwd van de hypercar, gemaakt om strenge tests te ondergaan. Bugatti heeft nu aangekondigd dat de Centodieci eindelijk klaar is om in productie te gaan nadat het prototype met succes de verschillende testfases heeft doorlopen. “Nu de Centodieci op het punt staat in productie te gaan, is het ‘coach built’ meesterwerk onlangs onderworpen aan meer dan 50.000 km intensief onderzoek op de Nardò-testbaan in Zuid-Italië. Na elke dag tot 1.200 km op het circuit van Nardó te hebben afgelegd, is elk onderdeel tot het uiterste nauwkeurig getest”, aldus Bugatti.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

Onderworpen aan diverse tests

Volgens de hypercar-fabrikant, heeft de Centodieci dus meer dan 50.000 km aan tests afgelegd in alle mogelijke rijomstandigheden, inclusief hogesnelheidsritten, scherpe bochten, op racebanen, snelwegen en zelfs binnenstedelijke verkeer. “De Centodieci wordt bewust tot het uiterste gedreven om een ​​betrouwbare handling op het hoogste niveau te garanderen, zelfs in extreme situaties”, aldus Carl Heilenkotter, projectmanager van onder meer de Centodieci. “Ook al komen de meeste auto’s nooit in deze reeks, toch wordt hij getest. Dit is de filosofie van het merk, en daarom hebben we zoveel energie gestoken in al deze testen.”

Bugatti Centodieci

Het prijskaartje van dit pareltje? Zo’n € 8.000.000. Als we dat vergelijken met de andere paarden van de Bugatti-stal, is ‘ie € 4,8 miljoen duurder dan de Chiron Super Sport, maar € 7,3 miljoen goedkoper dan de eenmalige Bugatti La Voiture Noire.

Bugatti Centodieci