Ondanks dat Crocs veelvoudig belachelijk worden gemaakt, zijn ze razendpopulair. Zo erg zelfs dat ze voor de twee keer hebben samengewerkt met ’s werelds populairste luxe modemerk van 2021, Balenciaga. De vorige keer brachten ze Crocs uit met hakken die zo’n $ 1000 moeten kosten, die ook nog eens binnen no-time uitverkocht, maar nu is het tijd voor een soort verhoogde slippers.

Nieuwe samenwerking tussen Crocs & Balenciaga

De nieuwe collectie heeft een iets voordeligere prijs dan de eerste, maar het is nog steeds alles behalve goedkoop. Ditmaal hebben ze een mix gemaakt tussen de doorsnee Crocs zoals we ze kennen en de lompe Balenciaga Triple S. Vandaar ook de dikke zool aan de onderkant van de slipper en de bovenkant is daarentegen bijna identiek aan de Crocs.

Crocs werd opgericht in 2002 door drie jongemannen en groeide enkele jaren uit tot een heus wereldwijd ‘modesymbool’. De modewereld haalde echter lang haar neus op voor de rubberen klompen en men voorspelde al gauw de ondergang van de Crocs. Dankzij dit soort samenwerkingen (en met beroemdheden als Rihanna, Ariana Grande, John Cena, Prins George en Justin Bieber), weet het bedrijf nog altijd hun stempel te drukken

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crocs Shoes (@crocs)

Veel aandacht voor de aparte slippers

Ondanks dat designeritems steeds subtieler worden, vinden de meesten het belangrijk dat er ergens op het item toch een merkembleem te vinden is. Daarom staat er aan de bovenkant nog ‘Balenciaga’ om te laten zien dat je er echt veel geld voor hebt betaald. Ondanks het aparte en ogenschijnlijke onpraktische design zal het ons niet verbazen als er alsnog genoeg animo voor is.

Balenciaga & Crocs

De slippers zijn momenteel al uitgebracht en zijn nu nog aan te schaffen op de website van Balenciaga. Voor € 450 zijn ze van jou. Op de website van Balenciaga is ook nog te zien dat er binnenkort nog meer schoenen in samenwerking met Crocs uitgebracht gaan worden. Deze moeten haast het dubbele opleveren voor het de samenwerkende merken: € 750.

Balenciagia schoenen