Novitec Group en Hollman zijn twee bekende en gerespecteerde namen in de autoindustrie. De eerstgenoemde kenmerkt zich als tuner terwijl de laatstgenoemde een autodealer is – beide van Duitse origine. Hollmann heeft een pakhuis vol talloze premium auto’s staan en liet Novitec binnen voor een tour.

Autocollectie van Hollmann ter waarde van $ 40 miljoen

Hollmann International is sinds de oprichting gespecialiseerd in het premium autosegment. “Stel je een locatie voor met alle auto’s waar je ooit van hebt gedroomd… Die plek zou heel goed Hollmann International kunnen zijn. Een van, zo niet het grootste platform, zelfs op internationaal niveau, dat de meest luxe supercars over de hele wereld verkoopt.”

Autocollectie

Novitec-medewerker en Supercar Diaries-presentator Bijon de Kock mocht voor YouTube-kanaal van Novitec afreizen naar Stuhr in Duitsland, te midden van een verzameling van $ 40 miljoen aan supercars bij één van Europa’s meest befaamde dealers, althens voor diegene in de elite-bovenlaag.

Enkele hoogtepunten van de Duitse coleectie

Het is een van de grootste autodealers voor de verkoop van luxe voertuigen op het continent. Ze hebben gelimiteerde auto’s als de Bugatti Divo, twee Ferrari SF90 Stradales, een Mercedes McLaren SLR, een Lamborghini Aventador SVJ, een Maserati MC20 (de mooiste auto van 2021) en een heel peloton aan Maybachs en G-Wagons.

Autocollectie

Echter wordt De Kock het meest enthousiast van een zwarte, Batmobile-achtige Porsche 935-raceauto, gelimiteerd tot 77 stuks waarvan slecht 7 die, zoals deze, zijn uitgedost met onzichtbare koolstofvezel.

Hollman heeft een Mercedes-Maybach op maat gemaakt

Iedereen die een supercar bij deze dealer koopt, kan tot drie verschillende interieuropties kiezen. In het geval van een SUV, een Mercedes-Maybach GLS die de Kock laat zien, zorgen de witte kuipstoelen voor een lichter contrast met het bordeauxrode leder. Iets wat bij Novitec ook mogelijk is.

Enfin, geniet van de ‘autoporno’, zoals de presentator het noemt, in de video hieronder. Hopelijk komt er een dag dat we hier ook eens mogen rondsnuffelen. Beter dan dit wordt het haast niet.