Rolls-Royces moet je eigenlijk laten zoals ze zijn. We vonden altijd dat tuners er vanaf moeten blijven, maar in een zeldzaam geval kunnen we de adaptatie en (vermogen)upgrade van Novitec, of beter gezegd Spofec, toch wel erg waarderen. Zij zijn afgelopen jaar aan de haal geweest met een Phantom en dit exemplaar is de eerste die in Nederland staat.

Spofec Rolls-Royce Phantom gespot in Nederland

Novitec heeft een grote naam voor zichzelf gemaakt en krijgt veel aanvragen een bekende tuner, dus zo nu dan moeten ze bepaalde modellen aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig is er nog hun dochterbedrijf Spofec die zich uitsluitend focussen op Rolls-Royce. Eén van hun creaties met betrekking tot de Phantom is op Nederlands grondgebied gespot.

Rolls-Royce Phantom

De upgrades van Novitec, afkomstig van de Spofec-afdeling, zijn subtiel en zoeken het niet al te ver buiten het originele design van de Phantom. Ze verzagen de nog 24-duimsvelgen en een luchtvering die de Phantom onder 140 km/u 4 centimeter dichter op de grond legt. Dus we richten ons even kort tot de eigenaar: pas op met verkeersdrempels.

Rolls-Royce-Novitec-5

Zo gaven Rolls-Royce Phantom nieuwe sidekirts en een subtiele achterspoiler in carbon. De volledig nieuwe voorbumper dient volgens Spofec niet puur en alleen een esthetische toepassing, maar zou ook moeten bijdragen aan aerodynamica. De grote 24-inch wielen zijn ontwikkeld in samenwerking met het merk Vossen en zijn verkrijgbaar in wel 72 kleuren en in twee afwerkingen: gepolijst of geborsteld. Tot slot hebben ze op z’n achterste nog een subtiele spoiler gemonteerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MEERVOORMANNEN.💥 (@meervoormannen)

Performance meets elegance

Niet dat je zo’n wagen koopt voor het optrekken of het vermogen in z’n algeheel tonen we nog één keer de cijfertjes. De auto kan van 0-100km/h in 5,9 seconden en heeft een topsnelheid van 240 km/h. . De V12 produceert na de ingrepen van Spofec 685 pk en 1.010 Nm koppel.

Het luxe voertuig uit Goodwood had destijds een nieuwprijs vanaf €544.326,- en is in mei 2021 geïmporteerd naar Nederland. Op de Instagram-post hierboven zien we dat ‘ie in Barneveld staat, maar wie de rechtmatige eigenaar is, is onbekend.