Verspreidt over alle uithoeken van de aarde kun je unieke Airbnb vinden voor meestal een voordelige prijs. Nederland is daar beslist geen uitzondering op. Op de online marktplaats staat namelijk een schitterende werfkelder aan de bekende Oudegracht tussen het aanbod.

Airbnb in werfkelder in Utrecht

Onlangs zagen we op Funda al een grachtenpand met werfkelder in Utrecht te koop, maar we kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen € 2.275.000 heeft liggen. Daarom is Bed & Breakfast ‘De Witte Leeu’ de ideale oplossing om toch te ervaren hoe het is om aan de Utrechtse grachten te wonen.

Utrecht Airbnb

De eigenaren hebben deze middeleeuwse werfkelder in de Domstad omgetoverd tot een “sfeervol gastenverblijf” met een ruime zit- en slaapruimte, een eigen badruimte en een keuken. In het entreehal staat een setje tuinmeubelen voor je klaar zodat je ’s ochtends op de werf kunt ontbijten of in de avond (indien het weer meezit) kunt genieten van de bootjes die voorbij varen.

De werfdeuren kunnen geopend worden om jezelf boot te stellen aan het schilderachtige uitzicht over de grachten en de langsvarende bootjes. Na een dagje slenteren door stad stad, kan je neerploffen in de bedden. In totaal kunnen vier gasten overnachten in twee bedden en eerst nog even opfrissen in de badkamer.

Positieve gasten in overvloed

Uit 287 recensies krijgt ‘De Witte Leeu’ een score van 4,90 en de onderstaande teksten zijn lovend. Zo zegt een gast: “Wat een heerlijke locatie met een mooie uitstraling en een interessante historie. Sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en heerlijke bedden. Kortom een top locatie!” en een ander: “Heerlijke plek om hiervan uit het mooie centrum van Utrecht te verkennen. Je voelt je direct erg welkom en thuis.”

Zie het aanbod op de website van Airbnb door hier te klikken.

Utrecht Airbnb