In Mexico zitten heel wat partjes verborgen. Je kan het land doorkruisen om de mooiste locaties te voet te vinden, maar verhuurplatform Airbnb maakt het je wat gemakkelijker. Nadat we de meeste bezochte locatie eerder al een uitlichtte, is het nu tijd voor de allerduurste.

Duurste Airbnb bevindt zich in Mexico

Wie geen genoeg kan krijgen van de traditionele charme en relaxte sfeer van Mexico, wordt op z’n wenken bediend in Casa Tau in Punta Mita. Deze idyllische Airbnb wordt geleverd met alle luxe die je je maar kunt voorstellen en ook een vleugje sterrendom, het was namelijk het toneel van seizoen 1 van de Netflix-show ‘Too Hot to Handle’.

Ontworpen door de beroemde architecten Juan Collignon en Manolo Mestre, wordt Casa Tau tevens aangeprezen als de duurste Airbnb ter wereld. Het beschikt over vijf afzonderlijke villa’s, luxe suites, plaatsen om tot rust te komen, tientallen kamers en weelderige tuinen die zijn omcirkeld rond een centraal openluchtpaviljoen. Uiteraard niet ver gelegen van het zwembad en een privéstrand.

12 slaapkamers en 16 badkamers binnen Casa Tau

In totaal kunnen 27 gasten overnachten in de 12 slaapkamers van het pand die toegang biedt tot de 16 badkamers, een groot terras, een fitnessruimte en een stenen pizzaoven. Om te zorgen dat jij en de gasten zich nergens over druk hoeven te maken, is er een conciërge, privékok, bedienend personeel, barman, dagelijkse schoonmaakteam aanwezig. Evenals gratis wasservice, spa- en massagediensten en meer.

Hoogtepunt van Casa Tau een spectaculaire palapa in de open lucht die op de eerste rij toegang biedt tot een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. Het resort Punta Mita is verder de thuisbasis van twee van de beste golfbanen van Mexico, Bahia en Pacifico.

$ 262.900 per week

Een verblijf in Casa Tau kost $ 262.900 per week wat middels een korte rekensom uitkomt op $ 38.000 per nacht. Niemand zegt dat luxe goedkoop is, toch? Enfin, wie een groot gapend gat in z’n hand heeft kan een overnachting boeken op Airbnb.