Zelfs wie de goedkoopste ​​Bugatti ter wereld op de kop heeft weten te tikken zit gegarandeerd goed in de slappe was. Maar wie tijdens een enkel bezoek met maar liefst acht sleutels van Bugatti’s thuiskomt, bevindt zich in een totaal andere categorie. Een autoverzamelaar deed precies dat toen hij recent langsging bij het hoofdkantoor van het automerk in Molsheim, Frankrijk.

“Een van de meest gepassioneerde Bugatti-bezitters”

De hypercar-fabrikant beschreef het als een ervaring “als geen ander” en kondigde aan dat “een van de meest gepassioneerde Bugatti-bezitters een bezoek bracht aan Molsheim” en vertrok met niet één maar acht nieuwe Bugatti-modellen.

Hoewel Bugatti de identiteit van de koper niet bekend heeft gemaakt, lieten ze wel weten dat de gepassioneerde bezitter vergezeld werddoor al zijn zes kinderen, die ieder de autosleutel kreeg van hun Bugatti. En dat de autoverzamelaar zijn eigen collectie uit heeft gebreid met twee modellen: een inmiddels uitverkochte Chiron Super Sport 300+, beperkt tot 30 stuks, en een Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition, beperkt tot 8 stuks.

Beiden zijn uitgevoerd in een zwart-oranje kleurenschema en die laatstgenoemde zette in 2013 een nieuw wereldrecord door een snelheid van boven de 408 km/u te bereiken.

Baby II in allerlei kleuren

Zes van de Bugatti’s die op het speciale evenement werden afgeleverd, waren allemaal Baby II’s, afgewerkt in oranje, wit, groen, geel, rood en blauw. Wie niet bekend is met deze editie: de Baby II is een eerbetoon aan de originele Bugatti Baby uit de midden jaren 20′, gemaakt in samenwerking met The Little Car Company, die we ook kennen van de Aston Martin DB5 Junior en de Ferrari ‘Testa Rossa J’. Net als die twee is de mini-auto voorzien van een elektrische aandrijflijn en uitgerust met een batterij voor een bereik van 50 kilometer.