Kapitaalkrachtigen die de Bugatti Chiron Super Sport 300+ op de bestellijst hebben gezet, hebben aardig wat geduld moet opbrengen. Zij moesten twee jaar wachten voordat ze de sleutels van hun gewaardeerde en roemrijke supercar in handen krijgen. Uiteraard een luxeprobleem, als je het al een probleem kunt noemen, want het overgrote deel van de samenleving zal nooit een kans krijgen om achter het stuur te kruipen van het 1,577 pk sterke apparaat.

Eerste partij Bugatti Chiron Super Sport 300+ op weg naar de eerste eigenaar

Bugatti’s recordbrekende supercar heeft gedurende deze twee jaar diverse testen en ontwikkelingen doorgemaakt. Aangekondigd in september 2019, is de eerste partij van de Chiron Super Sport 300+ nu onderweg naar hun eerste eigenaren. Althans naar acht van hen, want de andere 22 zullen nog meer geduld op moeten brengen.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

“Het is de snelste hypersportwagen die Bugatti ooit heeft gemaakt en is een waar bewijs van de technische passie, technische expertise en het meedogenloze streven naar prestaties waar ons merk synoniem voor staat. We zijn verheugd om de eerste acht eenheden van dit record te kunnen leveren pionier voor onze klanten, en voor hen om het pure gevoel van snelheid achter het stuur te ervaren”, zegt Christophe Piochon, Managing Director of Production and Logistics.

Om snelheden te bereiken van 440 km/u vereist het een overvloed aan kracht. Met een kolossaal vermogen van 1.600 pk, geproduceerd door een aangepaste versie van Bugatti’s iconische 8,0-liter W16-motor, overtreft de Chiron Super Sport 300+ het vermogen van de Chiron met 100 pk.

Een ode aan het gedenkwaardige snelheidsrecord

Bugatti heeft in 2019 een mijlpaal bereikt met een speciale Chiron Sport, met een snelheid van 490.484 kilometer per uur op de Ehra-Lessien-testbaan. Kort daarna, ter gelegenheid van de 110e verjaardag van het Franse luxemerk gevestigd in Molsheim, werd de Chiron Super Sport 300+ in het leven geroepen om de gedenkwaardige gelegenheid te vieren.

Beperkte oplage

Slechts 30 exemplaren van de Chiron Super Sport 300+ zullen ooit worden gefabriceerd, die elk voor € 3,5 miljoen (of $ 3,89 miljoen tegen de huidige wisselkoersen) per stuk vóór belastingen over de toonbank gaan. Bugatti heeft niet gezegd wanneer de andere 22 eenheden aan hun klanten worden geleverd, maar als jij deel van dat illustere gezelschap uitmaakt, heb je vast al wel een belletje of mailtje gekregen.

Lees er meer over op de website van Bugatti.

Bugatti Chiron Super Sport 300+