Uiteraard is de vakantie nog een ver uitzicht voor Formule 1-coureurs als Charles Leclerc. Het nieuwe seizoen Formule 1 in 2022 is pas enkele races jong en lijkt nu al spannender te gaan worden dan ooit tevoren. De strijd tussen Ferrari en Red Bull Racing is in de afgelopen races al gigantisch geweest.

Jacht van Charles Leclerc

Maar voor nu even genoeg over de indrukwekkend raceprestaties van de geboren Monegask. We weten uiteraard dat zijn baan ervoor zorgt dat hij nooit in geldproblemen zal gaan komen en dat zorgt er tevens voor dat hij mooie hebbedingetjes zoals luxe auto’s, huizen en jachten kan bekostigen.

We zijn gewend om te schrijven over jachten van de rijksten op aarde. Neem als voorbeeld die van Jeff Bezos. Dat is echt een superjacht waar we niet uitgepraat over kunnen raken. Het jacht van Leclerc is daarentegen een stuk kleiner, maar toch is er in kleine mate dezelfde luxe voorzieningen aanwezig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Yacht Monza

Zijn jacht genaamd “Monza”, is vernoemd naar het Italiaanse circuit waar hij toevallig ook zijn tweede Grand-Prix overwinning boekte in 2019. Leclerc omschreef deze dag als één van de beste uit zijn leven en markeert deze prestatie met zijn jacht.

Het jacht werd in 2020 gebouwd door het Italiaanse Officina Italiana Design. Dit bedrijf is al tientallen jaren actief in de jachten business en weten wel raad met luxe. Het jacht van 15 meter lang was zeker niet goedkoop, maar gezien het geld dat eromgaat in je jachtindustrie, is € 1,83 miljoen geen uitzinnig bedrag voor de Monegask.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Voor deze som geld kan hij vier gasten uitnodigen die ieder kunnen blijven overnachten. Uiteraard is zijn eigen kamer wat luxer met een kingsize bed en een inloopkast. Verder is er op het hoofddek een uitgebreide loungeplek, waar onder het genot van een drankje genoten kan worden van de altijd schijnende zon in Monaco. Dat is namelijk de plek waar het jacht zich bevindt en waar Leclerc woont.

Net las enkele andere Formule 1-coureurs woont Max Verstappen ook in het prachtige en bovenal belastingvrije Monaco, zie hier zijn residentie.

Charles Leclerc jacht