De geboren Monegask Charles Leclerc liet samen met zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz zien dat Ferrari terug is van weggeweest. Zondag 20 maart ging het nieuwe seizoen van de Formule 1 van start. Ferrari won tegen alle verwachtingen in de Grand Prix. Mercedes AMG Petronas Formula One Team en Oracle Red Bull Racing konden weinig weerstand bieden tegen de twee Italiaanse paardjes.

Dag van vreugde en irritatie

Voor de Max Verstappen-fans was het helaas wel een valse start. Beide Red Bulls eindigde met een DNF (Did Not Finish) en dat terwijl Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot George Russell van Mercedes genoegen moesten nemen met een 3e en 4e plaats, maar daar draaide het afgelopen zondag helemaal niet om.

De pas 24-jarige Monegask Charles Leclerc eiste de hoofdrol op door eindelijk te kunnen laten zien wat hij waard is met ondersteuning van een snelle wagen. Daarom schreef de Ferrari-coureur zijn 3e Grand Prix overwinning bij uit zijn gehele carrière in de Formule 1.

Ontwikkeling Ferrari

Als je al wat langer fan bent van de Formule 1, is het niet heel gek dat Ferrari weer mee racet met de absolute top. De afgelopen twee jaren waren dan ook geen pretje zoals Leclerc zelf beweert in een interview. “De laatste twee jaar waren erg moeilijk voor het team en we wisten dat dit een grote kans voor het team zou zijn. De mannen hebben geweldig werk verricht door deze auto te bouwen. Bedankt aan iedereen die ons de afgelopen jaren is blijven supporten. Het was niet makkelijk, maar het is geweldig om weer aan de top te staan.”

Salaris Charles Leclerc bij Formule 1-team Ferrari

Natuurlijk weten we ondertussen allemaal wel dat je bakken met geld kan verdienen door een aantal rondjes re rijden op een circuit, maar wat verdienen de coureurs bij een topteam als Ferrari? Nou, Charles Leclerc heeft niks te klagen met een jaarlijkse bijschrijving van $ 12 miljoen.

Zijn teamgenoot Carlos Sainz verdient $ 2 miljoen minder terwijl hij hoger eindige in het klassement van 2021, maar na de race in Bahrein kunnen we begrijpen waarom de 24-jarige Monegask meer verdient.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Bekijk hier de salarissen van de andere Formule 1-coureurs van 2022.