Hopelijk zijn de meeste mensen weer een beetje bijgekomen van de krankzinnige finale op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, waar onze topper Max verstappen op zijn gloednieuwe softs de oude mediums versloeg van Lewis Hamilton in de laatste ronde. Nou goed, je kent het verhaal wel en hebt het waarschijnlijk al 100 keer teruggezien of gehoord. Vanaf de start van het nieuwe seizoen doet dit er niet meer toe en moet Verstappen weer opnieuw aantonen waarom hij de wereldkampioen is.

Het Formule 1-seizoen 2022 start in Bahrein

Het nieuwe seizoen komt er sneller aan dan je verwacht. Sterker nog: 20 maart zijn ze weer terug met de eerste Grand Prix die plaatsvind in Bahrein. In seizoen 2021 op Bahrein racete Lewis Hamilton als eerste over de streep met Max verstappen die eindigde op de tweede plek. Het seizoen zal aflopen op 20 november op het welbekende Yas Marina Circuit waar iedereen van een soortgelijke finale race droomt.

In het nieuwe seizoen zijn er weinig grote veranderingen. We weten natuurlijk van Bottas dat hij Mercedes heeft verlaten en dat niet Nederlands F2 coureur Nyck de Vries deze plek overneemt, maar een andere Brit komt Lewis Hamilton vergezellen. Namelijk: George Russel, die in 2021 voor Williams Racing uitkwam en af en toe voor hen een uitzonderlijke prestatie neerzette, maar goed laten we maar eens in de salarissen duiken van de coureurs voor komend seizoen.

Yuki Tsunoda – € 750.000

De jonge Japanner Yuki Tsunoda is pas 21 jaar oud, maar heeft nu al een droomsalaris. Ondanks dit bizarre bedrag verdient de Japanner het minst van alle coureurs in de Formule 1. Nu denken wij niet dat hij daar van wakker ligt, want het blijft natuurlijk een overheerlijk bedrag om jaarlijks op je rekening gestort te krijgen. Hij mag dit jaar Alpha Tauri opnieuw gaan vertegenwoordigen.

Kevin Magnussen, Mick Schumacher, Nicholas Latifi en Guanyu Zhou – € 1.000.000

Guanyu Zhou is één van de weinige nieuwkomers van de Formule 1. Hij sluit zich aan bij Alfa Romeo om ervaring op te doen met ervaren leermeester Valtteri Bottas aan zijn zij. Dit doet de 22-jarige Chinees met een salaris van € 1 miljoen voor het komende jaar.

De safetycar-held die Max Verstappen hielp het kampioenschap over de streep te trekken, Nicholas Latifi, kan hetzelfde bijschrijven. Kevin Magnussen is terug van weggeweest en is de teamgenoot van de zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, namelijk Mick Schumacher, zij zullen ook niks te klagen hebben met één miljoen voor komend seizoen.

Alexander Albon – € 2.000.000

Thais-Brits coureur Alexander Albon is ook terug in de Formule 1! Hij moest vorig jaar genoegen nemen met een rol als reservecoureur bij Red Bull Racing, maar na het feest van Max Verstappen waarin hij wereldkampioen werd kondigde Albon ook zijn vertrek aan bij Red Bull Racing. Nu gaat de 25-jarige coureur voor Williams proberen punten binnen te harken met de Canadese Nicholas Latifi aan zijn zij. Dit doet hij overigens wel met het dubbele salaris tegenover hem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Pierre Gasly, Esteban Ocon, Lando Norris en George Russell – € 5.000.000

Lando Norris en Pierre Gasly presteerde in het afgelopen seizoen geweldig voor McLaren en Alpha Tauri, ondanks dat verdienen ze toch minder dan de meeste zouden verwachten.

De nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton heeft, George Russel heeft ook niks te klagen, maar vergeleken met de nummer 2# van vorig jaar valt het startsalaris toch wel een beetje tegen, maar voor een eerste jaar heeft’ ie niks te klagen.

Ocon zit overigens ook erg goed gebakken als middenmoter bij Alpine, maar vergeleken met Fernando Alonso had het voor de heren wel wat eerlijker verdeeld mogen worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Sergio ‘Checo’ Perez – € 8.000.000

‘Legend’ Checo Perez, zoals Max Verstappen hem noemt, heeft zo nu en dan zich volledig bewezen de perfecte teamgenoot voor Verstappen te zijn. Dat levert uiteraard een lekker salaris op. Iedereen weet dat hij veel meer in zich heeft. Het is komend seizoen aan hem om te laten zien wat hij waard kan zijn voor Oracle Red Bull Racing.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez)

Carlos Sainz, Valtteri Bottas en Lance Stroll – € 10.000.000

Voor iemand die van het grote Mercedes naar het wat kleinere Alfa Romeo vertrekt, zou je verwachten dat je ook gedag kan zeggen tegen een lekker salaris. Gelukkig is dit niet het geval voor de 32-jarige Valtteri Bottas. De Fin zou zich kunnen omschrijven als ’the best of the rest.’ Zijn salaris is er niet op vooruit gegaan, maar ook zeker niet achteruit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Carlos Sainz zegt altijd dat hij niet materialistisch is, dus het zal hem weinig uitmaken wat hij verdient als hij er maar goed van rond kan komen.

Charles Leclerc – € 12.000.000

De geboren Monegask, Charles Leclerc eindige in de ‘driver standings’ 3 plekken achter zijn teamgenoot Carlos Sainz, maar toch verdient hij een paar miljoen meer. Hij eindigde zelfs op de zevende plek, dus genoeg ruimte om te verbeteren voor komend raceseizoen.

Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel – € 15.000.000

Zoals je zelf misschien ook wel is opgevallen ontbreken de échte veteranen nog uit de Formule 1. Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel zitten al even in de Formule 1 en laten af en toe nog wel eens zien hoe geweldig hun rijvaardigheden zijn. Deze ervaring geeft een dikke voorsprong op salarisgebied vergeleken met de onervaren jonkies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Fernando Alonso – € 20.000.000

Over veteranen gesproken. De oudste coureur van de grid van komend seizoen bewijst dat de oudere coureurs een veel beter salaris krijgen dan de jonge jongens. Hij topt de lijst als nummer drie achter… je raadt het al. Max Verstappen en Lewis Hamilton. Wie anders?

Lewis Hamilton – €40.000.000

De geruchten of Lewis Hamilton zou stoppen na zijn bittere verlies op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi zijn al minder geworden. Voor nu lijkt het er gewoon op dat we komend seizoen weer een super spannende titelstrijd tegemoet gaan. De twee heren halen het allerbeste uit elkaar naar boven en daar geniet elke Formule 1-fan van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Op het gebied van salaris topt Hamilton met afstand de lijst en heeft hij het beste salaris van alle Formule 1-coureurs van komend seizoen. Dit is ook terug te zijn aan zijn super-de-luxe huizen en zijn rijke collectie bolides

Max Verstappen – €50.000.000

Het gerucht dat Max Verstappen druk bezig was met contractonderhandelingen bij Oracle Red Bull Racing zou al lange tijd in de lucht rondzweven. Nu het woord eruit is werd bekend gemaakt door diverse media dat Verstappen bij heeft getekend bij zijn geliefde team, daarmee overstijgt hij Lewis Hamilton en verdient hij het hoogste salaris ooit in de Formule 1.

Momenteel is hij nog niet de meest verdienende Nederlandse sporter, maar nadat de eerste paar jaarsalarissen zijn gestort zal hij dik op 1 staan. Volgens Quote zou Verstappen zijn vermogen nu al neerkomen op ruim € 65 miljoen.