We wisten al lang dat er bizarre bedragen rondgingen in deze populaire racesport. Toch schrik je wel als je die bedragen daadwerkelijk voor je ziet. Niet alleen de Formule 1-coureurs zijn een prachtig pensioen aan het opbouwen, maar er zit nog een andere garde boven hen die financieel meeprofiteren van de populariteit van de racesport.

5. Stephen Ross

Een waarschijnlijk erg onbekende naam voor de meeste onder ons. Maak bij deze kennis met multimiljardair Stephen Ross. Deze vrolijke Amerikaan heeft maar liefst een vermogen van wel $ 7 miljard.

Stephen Ross

Hij is groot sportfanaat en is daarom ook eigenaar van NFL-team Miami Dolphins. Hij houdt zich ook bezig met de Amerikaanse voetbalcompetitie, namelijk de MLS. De Formule 1-competitie vindt hij ook erg interessant. Er gaan geruchten rond dat hij de nieuwe baas zal worden van de Formule 1, alleen is het nog niet heel concreet.

4. John C. Malone

De 80-jarige Amerikaan John C. Malone ook wel bekend als de ‘Cable Cowboy’ kocht in 2017 de commerciële rechten over van het toenmalige Ecclestone. Met deze deal was een bedrag van $ 4,4 miljard gemoeid. Met zijn bedrijf Liberty Media zou zijn vermogen rond de $ 8.2 miljard uitkomen.

John C. Malone

Op 29-jarige leeftijd werd deze zakenman al de CEO van TCI. Hij verkocht het later door voor een kleine $ 50 miljard. Dit bedrag belandde natuurlijk niet alleen in zijn eigen zak. Op de Forbes 400 lijst staat hij op de 98e plek van rijkste mensen uit de Verenigde Staten.

3. Sir James Ratcliffe

Deze 69-jarige Brit heeft 33% van de aandelen van het Mercedes F1-team in handen. Hij heeft ook nog succesvol bedrijf INEOS opgericht. INEOS is een chemiebedrijf die gevestigd is in 194 verschillende locaties en in 29 landen.

Sir James Ratcliffe Formule-1

Ze hebben een jaarlijkse omzet van $ 61 miljard en er werken om en nabij de 26.000 mensen. Hij is de rijkste persoon in het gehele Verenigd Koninkrijk en hij woont op dit moment in het belastingvrije Monaco. Zijn vermogen wordt geschat rond de $ 18 miljard.

2. Dietrich Mateschitz

De 77-jarige Oostenrijker Dietrich Mateschitz is de eigenaar van het team Red Bull Racing waar de Nederlandse trots Max Verstappen coureur is. Hij is ook medeoprichter van Red Bull in het algemeen. Red Bull is in de laatste jaren ontzettend gegroeid en staat niet meer bekend als die suikerbom in een blikje. Red Bull heeft zich ook helemaal gevestigd in tientallen bekende sporten waarin ze op sommige vlakken overheersen.

Dietrich Mateschitz

Het kleine broertje van Red Bull, AlphaTauri is een Italiaans Formule-1 team die ook onder de takken van Red Bull valt en daarbij ook bij de Oostenrijker. Zijn vermogen wordt rond de $ 25.4 miljard geschat.

1. Carlos Slim

Deze Mexicaans/Libanese zakenman focuste zich in zijn jongeren jaren op vastgoed en industrie. Zijn investering in de tabaksindustrie Cigatam zorgde voor een stevig startinkomen waar hij alleen maar door bouwde aan zijn vermogen. In de jaren negentig sloeg hij zijn tweede grote slag door aandelen te investeren in Telmex wat binnen no-time een miljardenbedrijf werd. Momenteel richt de zakenman zich voornamelijk op educatie, gezondheid en de uitzendbranche in Mexico en de rest van Zuid-Amerika.

Natuurlijk kan hij landgenoot Sergio Perez, coureur bij Red Bull Racing, niet niet sponsoren. Perez heeft een hoop aan de steun van Slim. Zijn vermogen wordt geschat op een absurde $ 76 miljard. Dit heeft de 81-jarige zakenman binnen 30 jaar bij elkaar geïnvesteerd.

We schreven eerder ook al een artikel over het vermogen van Formule 1-teambaas Christian Horner