Ook al heeft hij er nog nooit een nacht doorgebracht, kocht hij dit penthouse in New York vier jaar geleden voor iets minder dan $ 44 miljoen. Hij is namelijk ook de eigenaar van een luxueus appartement een blok verwijdert op Vestry Street. Daar betaalde hij nagenoeg $ 41 miljoen voor. Enfin, de New York Post meldt dat het eerstgenoemde appartement is verkocht voor $ 49,5 miljoen en de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen dus $ 5 miljoen rijker is.

Lewis Hamilton heeft er nooit gewoond

Het appartement bevindt zich in een voormalige 19e-eeuwse boekbinderij op 443 Greenwich Street, een stukje Manhattan dat zeer geliefd is onder bekendheden. Tot de vroegere en huidige bewoners van het gebouw behoren onder meer The Weeknd, Justin Timberlake, Harry Styles en Jake Gyllenhaal.

Dat veel A-listers hier resideren heeft te maken met de gemiddelde vierkante meter prijs van liefst € 59.779. Naast zijn appartement aan Vestry Street bezit de racelegende woningen in Londen, Genève en Monte Carlo.

De nieuwe eigenaar zal het adembenemende appartement bereiken via de lift. De living valt op wegens de robuuste balken waar het appartement op leunt en de hoge, open ruimtes. De eerste woorden die bij ons naar boven komen zijn wit, egaal, strak, modern en rustiek. Het beschikbare beeldmateriaal toont de residentie zonder meubilair, maar spreekt zeer tot de verbeelding.

Vijf slaapkamers en een buitenzwembad

Het voormalige van klimaat-goeroe en vegan-promoter telt vijf slaapkamers, zes badkamers en twee aparte gasttoiletten. Verder zien we een bibliotheekkamer met gashaard, een keuken speciaal voor privékoks en het dakterras van 465 vierkante meter bevat zelfs een buitenzwembad, iets wat in New York City voor de 1% is weggelegd. Wegens privacyredenen wordt de koper niet vermeldt, maar The Sun claimt dat de verkoop verliep via een in Seattle gevestigde vennootschap.

Lewis Hamilton penthouse Manhatten

Leuk en aardig voor Hamilton, maar zijn gedachtes zullen momenteel héél ergens anders zitten: het wereldkampioenschap van de Formule 1. Komend weekend zullen we getuigen zijn of Max Verstappen standhoudt of dat Hamilton er toch met de winst vandoor gaat in Abu Dhabi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)