Om te voorkomen dat zijn indrukwekkende jachten in beslag genomen zouden worden, liet de voormalige Chelsea-eigenaar Roman Abramovich (met een geschat vermogen van $ 13,9 miljard), die op de EU-sanctielijst staat, ze verschepen naar Turkije. Het is echter lastiger om vastgoed te verplaatsen. De Franse autoriteiten hebben beslag gelegd op een prachtige villa van hem in het zuiden van Frankrijk.

Inbeslagname van roemrijke villa van Roman Abramovich

Het extravagante paleis werd gebouwd in 1926 en is compleet met meer dan een dozijn slaapkamers, acht badkamers en ligt in 12 hectare weelderig bos en weelderige gazons op slechts enkele meters van de Middellandse Zee. Abramovich kocht het pand in 2001 en besteedde ongeveer £ 30 miljoen, omgerekend € 36 miljoen aan restauratiekosten door een zwembad van 15 meter op het dak te laten bouwen, een enorme fitnessruimte en een thuisbioscoop in de kelder. De waarde van het paleis wordt door vastgoed-specialisten geschat op circa £ 90 miljoen, omgerekend € 108 miljoen.

Net als bij de inbeslagname van de villa van voormalig F1-coureur Nikita Mazepin door de Italiaanse autoriteiten, maakte ook dit project deel uit van een grotere operatie. In de afgelopen weken zijn er voor meer dan £ 25 miljard, omgerekend € 30 miljard, aan contanten, eigendommen en andere activa in beslag zijn genomen of bevroren. Vandaag bevestigt door Franse ministerie van Economische Zaken en Financiën.

“Een bron bij het ministerie zei dat de villa een van de 12 eigendommen was die toebehoorden aan de voormalige eigenaar van de Chelsea Football Club en die in beslag werden genomen, waarvan de meeste werden gekocht met behulp van speciaal opgerichte Franse bedrijven”, meldt Daily Mail.

Winston Churchill

De uit de kluiten gewassen residentie is in het verleden meermaals bezocht door enkele beroemdheden. Ooit was het in eigendom van de hertog en hertogin van Windsor en niemand minder dan Winston Churchill vierde in 1948 zijn 40e huwelijksverjaardag in het kasteel dat twee jaar later verkocht zou worden.

Zie hier foto’s van de villa van de Russische zakenman.