We waren er al gedurende tijd achter dat Logan Paul in het bezit is van een miljoenenvermogen. Een groot gedeelte van zijn geld ‘investeert’ hij in zeldzame en bovenal ook peperdure Pokémon-kaarten. Niet altijd even succesvol, want na een aankoop van enkele miljoenen voor een gloednieuwe box van de oudste generatie ontplofte Twitter, omdat men in de veronderstelling was dat de box nep zou zijn, wat uiteindelijk ook zo bleek te zijn.

WWE worstel debuut

Geen reden voor de Amerikaanse YouTuber om te stoppen met het verzamelen van deze kaarten. Recent maakte hij zijn debuut bij een WWE-worstelshow en kwam in een fel geel pak aanzetten. Dit viel niet eens het meeste op aan zijn outfit, omdat hij namelijk een ketting droeg waar een super zeldzame Pikachu Pokémon kaart ter waarde van $ 5,3 miljoen aanhing.

De reden dat Logan Paul de kaart showt

Uiteraard is hij ervan bewust dat dit de aandacht trok en daar is de 27-jarige WWE-vechter niet vies van. Deze aandacht levert uiteraard ook weer klauwen met geld op waardoor hij zich nu alweer kan voorbereiden op het volgende absurde plan.

Peperdure Pokemon-kaart

Er was ook nog een andere reden voor Paul om de ogen uit te steken van de medemens. Deze Pikachu-kaart is namelijk met kop en schouders de duurste Pokémon-kaart die zich momenteel op de aardbol bevindt. Voorheen was dit een Charizard-kaart.

Verhaal achter de bijzondere kaart

“De Pikachu-illustrator is een van de zeldzaamste en meest begeerde Pokémon-kaarten ter wereld”, aldus Paul. In 1998 werden er wereldwijd slechts 39 kaarten uitgebracht van deze editie. Normaal gesproken worden kaarten geïntroduceerd als onderdeel van een set, maar deze kaart in het bijzonder werd alleen toegekend aan winnaars van de Japanse Pokémon Card Game Illustration Artist Contest in 1997. Het gaat om een zogenoemde Pikachu Illustrator-kaart.

Deze Pokémon-kaart zou de enige zijn met het ‘pen’-logo in de rechts onderhoek en ontworpen door Atsuko Nishida, één van de bedenkers van Pikachu.

Guinness World Records

Dit record verdient natuurlijk een prijs van het welbekende Guinness World Records. Zij brachten de Amerikaanse YouTuber een bezoek na zijn ‘gevecht’ om hem te feliciteren met de duurste Pokémon kaart die ooit op een veiling is gekocht.

“Felicitaties aan @loganpaul die dit weekend zijn @wwe-worsteldebuut maakte op WrestleMania 38 – en van de gelegenheid gebruik maakte om te pronken met zijn onlangs verworven recordbrekende PSA Grade 10 Pikachu Illustrator-kaart, ter waarde van $ 5.275.000 (£ 3.862.424 / € 4.477.146). Dit felbegeerde verzamelobject heeft nu de Guinness World Records-titel voor de duurste Pokémon-ruilkaart die bij een privéverkoop is verkocht”, schrijft Guinness World Records.

Voorheen waren dit de duurte Pokémon kaarten ter wereld.