Tenzij je de afgelopen dagen onder een steen hebt geleefd kan het je niet ontgaan zijn: de rommelige rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Steeds meer schrikbarende details over het gefaalde huwelijk komen naar buiten, want ons het perfecte excuus lijkt om eens te kijken naar het privé-eiland van Depp in de Bahama’s. Daarbij speelt het eiland ook een rol in de zaak, want in 2015 vond de huwelijksceremonie van Depp en Heard hier plaats. Maar ook een iets ander ‘incident’.

Rechtszaak van Johnny Depp

De rechtszaak van $ 50 miljoen kwam tot stand nadat zijn ex-vrouw een opiniestuk schreef voor The Washington Post, waarin ze beweerde dat ze te maken heeft gehad met huiselijk geweld. Ze noemde Depp nooit bij naam, maar het was overduidelijk over wie ze het had. Het gevolg hiervan is dat het imago van Depp een flink deuk opliep.

Op 26 april werd Tara Roberts, die voor $ 10.000 per maand Depp’s ​​privé-eiland beheert, naar voren geroepen en getuigde dat ze Depp in 2013 bewusteloos heeft zien liggen op een van de witte zandstranden, in het bijzijn van kinderen. Heard zou daar ook een rol in gespeeld hebben. Zij probeerde hem “op venijnige wijze terug het huis in te trekken”, zei Roberts. “Ik zat tussen hen in… Ik begon me zorgen te maken over wat er ging gebeuren, en vond het het beste dat ik hem uit de situatie haalde.”

Little Hall’s Pond Cay

Johnny Depp, die voorheen zijn geld verdiende door balpennen via de telefoon te verkopen, kocht het eiland, genaamd Little Hall’s Pond Cay in 2004 voor $ 3,6 miljoen. Het eiland is dus gelegen in de Bahama’s, beslaat 18,2 hectare en heeft zes stranden, waarvan er twee zijn vernoemd naar zijn kids: Lily-Rose en Jack. Een ander is vernoemd naar zijn andere ex Vanessa Paradis.

In een interview in 2009 met Variety onthulde Depp dat hij een huis in ranchstijl op het eiland had gebouwd, die ook de thuisbasis is van verschillende andere woningen op zonne-energie, een strandhuis en een bamboe-joert (een soort hut).

In hetzelfde interview vertelt Depp dat hij golfkarretjes gebruikt om rond zijn privé-eiland te reizen, dat hij beschrijft als de meest “puur en mooie” plek die hij ooit heeft gezien. Little Hall’s Pond Cay maakt ook deel uit van het beschermde gebied Exuma Land and Sea Park, wat betekent dat niemand de natuurlijke flora en fauna op het eiland kan en mag verstoren.

Neem ook eens een kijkje in Depp’s penthouse in Los Angeles.