Supercars zijn peperduur en dus besteed aan een elitegroep. Olivier Backx uit Alphen is daar ook van op de hoogte en besloot daardoor een Lamborghini van karton te creëren. Hij begon in de zomervakantie van 2021 aan het project te werken, met af en toe wat hulp van zijn opa en vader, en ondertussen heeft een koper zich gemeld in de vorm van voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Lamborghini van karton

In het verleden zagen we al een Vietnamees die een houten Bugatti voor zoontje bouwde, YouTubers die een Bugatti Chiron een-op-een namaakte en een vader en zo’n die een Lamborghini Aventador met een 3D-printer creëerde. Maar Nederlandse tieners kunnen er ook wat van, dat bewijst Backx wel. Het wordt de Generatie Z vaak verweten dat ze lui zijn, maar Backx toont aan dat hij wel degelijk een sterkte mentaliteit te heeft.

“Ik had niet zo veel te doen en zag een filmpje van iemand die ook zoiets had gemaakt. Wel helemaal in Nieuw-Zeeland, maar ik dacht dat ik dat hier ook wel zou kunnen doen”, vertelde hij aan EditieNL. Lamborghini is met afstand zijn favoriete automerk en hij wil later een echte kopen omdat ze zo “heel mooi en ook snel” zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door olivier (@olivierbackx_lambo)

Meer dan 200 uur aan gewerkt

Op donderdag 5 mei was de Lamborghini, bestaande uit 45 kartonnen golfplaten, voltooid nadat hij er 200 uur in de garage van zijn vader in heeft gestopt. Vol trots presenteerde hij de kartonnen droomauto op de oprit bij hem thuis en liet weten er minimaal € 250 voor te willen hebben, terwijl er volgens RTL Nieuws al meer dan € 600 op is geboden.

Doornbos zag de creatie langskomen op Hart van Nederland en was meteen verkocht. “Toen was het eigenlijk al gelijk geregeld dat hij hem zou kopen!”, vertelt Olivier. Dat smaakt uiteraard naar meer: “Er komt zeker een volgende auto aan. Een McLaren of een Ferrari. Of een Bugatti ofzo.”