Tennissen op het hoogste niveau voor 20 jaar is niet weggelegd voor iedereen. Het kost doorzettingskracht, pijn, tijd en moeite. Maar wie de top bereikt, kan daar stinkend rijk van worden. Voor de vakanties kocht ‘de gravelkoning’ Rafael Nadal een prachtig jacht waar iedereen de zomer wel op door wil brengen. We hebben er wel vaker over geschreven, maar een rondleiding als deze is ook nieuwe voor ons.

Tour door Rafael Nadal zijn jacht

Wij gaan een kijkje nemen op het jacht middels van een tour door niemand minder dan Rafael Nadal zelf en Nico Rosberg. De voormalig Formule 1-coureur maakt nu content op YouTube waar hij zijn 1,17 miljoen abonnees meeneemt naar plekken waar de meesten nooit zullen komen.

rafael nadal sunreef 80 power jacht catamaran Pure Luxe

Ze beginnen de tour meteen goed. De ‘waterspeeltjes‘ van Nadal worden voorgesteld aan de kijker. Hij is het meest fan van de jetski, de seabob en de jetsurf. In het middelpunt van het jacht staat een prachtige woonkamer. “Ik krijg graag naar sport en wil zo min mogelijk missen”‘ vertelt de Spaanse tennisser. Dat geloven we meteen, gezien hij 6 tv’s heeft aangesloten op zijn Sunreef 80 Power jacht.

sunreef 80 power jacht catamaran

Vervolgens gaan beide heren door naar de cabines. De twee gastenverblijven zijn hypermodern, hebben een eigen badkamer met bad en douche en doen totaal niet onder voor de rest van het jacht. De master bedroom van Nadal stelt ook niet teleur. Een prachtig kingsize bed met een balkon waar hij lekker pootje kan baden in de vroege morgen met een opkomend zonnetje. Maar voor het prijskaartje van € 4,4 miljoen mag je natuurlijk ook wel het een en ander verwachten.

Op het bovendek is een lounge gemaakt waar hij kan genieten van het briesje en het weelderige uitzicht op zee. Op dit dek staat een Heineken biertap en een barbecue. Perfect om te feesten. De heren sluiten de tour af met een intensief potje pingpong en een goed gesprek over mentale gezondheid.

Richard Mille

Ondertussen laat Nadal ook even zijn peperdure Richard Mille zien. Het is een speciale Rafael Nadal-editie die naar eigen zeggen $ 100.000 kost. Slechts wisselgeld voor hem uiteraard.

Bekijk hieronder de video van de (ex) Formule 1-coureur.