Als eerbetoon aan de snelste McLaren-auto voor op de weg, de Speedtail van 1.070 pk, heeft Richard Mille zijn “meest extreme” horloge ooit gemaakt. De wereld van auto’s en horloges is al vele tientallen jaren verbonden. Zo heeft Richard Mille, eerder met Ferrari, nog een samenwerking met McLaren openstaan. Dit is hun nieuwste product.

Richard Mille x McLaren

De behuizingsafdeling van Richard Mille heeft in 18 maanden een ongekende 2800 uur besteed aan alleen de waterdruppelachtige schaal en de luchtuitlaatachtige duwers – twee details die verwijzen naar de hyper-GT. En nog eens 18 maanden ging in het kristal, dat is gevormd met een drievoudige contour om de afnemende versmalling en dikte van de ring op te vangen.

Richard Mille02

“Het horloge heeft een van de hoogste afwerkingsniveaus ooit uitgevoerd bij Richard Mille. Er is ook veel ontwikkeling met onze vissers en polijstmachines, “zei Boillat in een verklaring.” De aandacht voor detail is extreem, met spiegelglans gepolijste, effen en gesatineerde effecten op verschillende gebieden en het gecombineerde gebruik van titanium en carbon TPT. De koffer zelf is gemaakt van 69 afzonderlijke onderdelen. ”

Een nieuwe CRMT4-bewegingsarchitectuur met het eerste gangreserve-display van het mechanisme, extra grote datum en complicaties van de functiekeuzeschakelaar vereiste 8600 uren ambacht. De platina en roodgouden rotor en barrel-setting zijn geïnspireerd op de motorkap en daklijn van de Speedtail, terwijl de neerwaartse curve die het mechanisme volgt van 12 uur tot 6 uur doet denken aan de geborsteld metalen scheidingswand tussen de cockpit en de rest van de auto.

Hetzelfde McLaren-oranje in de kleurstellingen van de MCL35 Formule 1-auto’s van Daniel Ricciardo en Lando Norris verschijnt in een streep die begint op de 6-uur-positie en doorloopt op de zwarte rubberen band.

Gelimiteerde opgave, net als de Speedtail van McLaren

Net als de auto is de RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail gelimiteerd tot slechts 106 exemplaren. Geen woorden zijn vuil gemaakt over de prijs, maar we hebben het over een Richard Mille, dus verwacht iets richting de zes cijfers.