Diverse YouTubers en social-media sterren gebruiken indrukwekkende sportwagens als marketingmiddel. Een van de Nederlandse voorbeelden daarvan is zonder twijfel Joel Beukers. Wanneer je denkt dat er eindelijk een limiet bereikt is aan zijn garage, komt er toch weer een bij.

Joe Beukers gaat voor Audi

De welbekende Mercedes-AMG G63 6X6 van € 1 miljoen, die hij beschrijft als de “allerbeste investering ooit”, zal het paradepaardje van de Clean Nutrition-oprichter blijven, maar we mogen zijn nieuwe Duitse wagen ook niet tekort doen. Onder meer zijn Lamborghini Urus, BMW M5, Lowrider, Ferrari 812 Superfast en Mercedes 560 SEL krijgen namelijk nieuw gezelschap in de Beukers-garage: een Audi R8

Beukers was meteen verkocht toen hij in de testrit in slechts 3,2 seconden naar de 100 km/h raasde, ook al is zijn Ferrari met 800 pk en 718 Nm nóg sneller. “Deze Scoopmobiel was na de testrit (laatste slide) meteen verkocht en binnen 5 minuten afgehandeld”, schrijft hij op zijn social media-kanalen. Uiteraard is het geen impulsaankoop, want hij is er iets “zieks” mee van plan. Wat dat precies mag zijn, zal de toekomst uitwijzen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOEL BEUKERS🏆 (@joelbeukers)

De nieuwprijs van de auto ligt op € 283.087 en werd in mei van 2021 naar Nederland geïmporteerd, maar kans is aannemelijk dat de fitness-guru wat goedkoper uit is geweest. In 2017 promootte beukers het bedrijf waar hij de R8 kocht namelijk op zijn socials. En daarbij komt het model uit 2017, wat de prijs aanzienlijk minder maakt.

Desalniettemin is het een genot om in te rijden. Royalistiq, die zelf ook ooit een R8 reed, begrijpt de keuze maar al te goed: “Blijft de absolute topper.” Onder de kap ligt een V10-motor die 612 pk en 560 Nm genereert. Hiermee is een topsnelheid van 330 km/u te bereiken. Zie ‘m in de video hieronder in actie.