In de zomer van 2021 tikte de Nederlandse YouTuber Roy Beszelsen, ofwel Royalistiq, (906 duizend abonnees) een 1/125 Audi ABT RSQ8-R op de kop, terwijl hij niet veel later ook een Lamborghini Huracán EVO Spyder kocht. Hij ging afgelopen weekend langs bij Louwman Exclusive en reed vervolgens naar huis met een McLaren 720S Spider.

Auto’s van Royalistiq

Aangezien het voor de 24-jarige ‘financieel gezien’ de meest verstandige keuze was, heeft hij die twee eerstgenoemde wagens weggedaan en ingeruild, terwijl hij eerder al in het bezit was van een Audi RS7 en R8, voor een knalgele McLaren 720S Spider.

Daarbij hint Royalistiq ook dat het inruilen van zijn twee sportwagens te maken heeft met de mogelijke aankoop van een nieuwe woning. “En dan tot slot, de RSQ8. Is en blijft naar mijn mening DE ultieme daily driver en ik heb de auto dan ook met pijn in mijn hart weg gedaan maar financieel gezien was dit voor mij de verstandigste keuze. Waarom ik daar nu zo mee bezig ben ga ik jullie binnenkort meer over vertellen.🏡🔑”, legt Beszelsen op Instagram uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royalistiq (@royalistiq)

De Nederlandser was niet tevreden over de ruimte en het rijcomfort van zijn Lamborghini Huracán EVO Spyder, voornamelijk de ‘4-wielsturing optie’ vond hij alles behalve fijn in de bochten. Daardoor begon de zoektocht naar iets nieuws. Na enkele gesprekken met “vrienden/mede eigenaren van mooie (snelle) auto’s” te voeren werd hij door artiest Joseph Klibansky geattendeerd op de McLaren 720S Spider.

Klibansky, die ook Rico Verhoeven hielp met keuzestress, deed drie jaar geleden zelf nog afstand van zijn 720S, maar wist Royalistic wel te overtuigen om een zelfde aankoop te verrichten.

Vermogen van de McLaren 720S Spider

Deze sportieve cabriolet heeft onder de kap een V8-motor liggen met 721 pk, gaat vanuit stilstand in 2,9 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 341 km/h. Wat Beszelsen er precies voor heeft betaald, is niet bekend, maar een simpele kentekencheck leert ons dat deze wagen een nieuwprijs heeft van €391.280.

In de ‘commands’ wordt de YouTuber gefeliciteerd door namen die zelf ook het een en ander qua auto’s in hun bezit hebben, zoals Joel Beukers, Rico Verhoeven, Dutch Performante, Nicky Romero en vriend en mede-YouTuber Don de Jong.

Zie in onze Instagram-post enkele andere beelden van deze McLaren 720S Spider.