In mei van dit jaar liet ‘The King of Kickboxing, ofwel Rico Verhoeven, zijn McLaren 720s opnieuw wrappen in de kleur Verde Veloce, wat groene snelheid betekend in het Italiaans. Maar alles went, en dus klopte Verhoeven aan bij de Duitse tuners van Novitec om er een nieuwe bodykit op te schroeven.

McLaren van Rico Verhoeven heeft nieuwe Novitec-bodykit

In maart van 2020 verbreidde Verhoeven zijn wagenpark met deze Britse bolide. Hij haalde ‘m op bij Louwman Exclusive en was destijds feloranje. Ondertussen is er al een hoop (spuit)werk en verricht, maar de koek is nog lang niet op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Zoals we van Novitec gewend bestaat de bodykit voor een groot deel uit koolstofvezel elementen. Zoals op de achterspoiler, de motorkap en de frontsplitter. Net als bij zijn wrap, liet hij de bodykit van Novitec erop schroeven door de vakbekwame medewerkers van Absolute Motors uit Ridderkerk.

Prestaties van de 720s

Mochten ze de prestaties voor de rest met rust hebben gelaten, dan heeft de McLaren 702s van Verhoeven nog altijd een krachtige 4.0-liter V8- motor. Deze genereert 720 paarden, zoals de naam al weggeeft, en 770 Nm koppel. Hiermee accelereert de sportwagen van 0 naar 100 km/h in iets minder dan 3 seconden en 5 tellen later zit hij op de 200 km/h, op weg naar de topsnelheid van 341 km/h.