Een jongen die in zijn begin twintigste voor een paar ton een bizarre bak koopt, was tot voorheen haast ongehoord. Maar nu we jonge crypto-miljornairs, voetballers, YouTubers en rappers hebben lijkt het aan de orde van de dag. Vandaag hebben we het over een YouTuber genaamd Roy. Hij reed voorheen al in een Audi RS7, een R8, maar heeft zichzelf nu een zeer gelimiteerde Q8, ook nog eens de duurste, cadeau gedaan.

Royalistiq koopt de gelimiteerde Audi ABT RSQ8-R

Eerder zagen we al Gio die een Ferrari aan zijn wagenpark toevoegde, Don de Jong die uitpakte met een Audi RS6 ABT (na een gifgroene Lamborghini Huracán), maar nu is het tijd voor Roy, de man achter het game-kanaal Royalistiq, om te pronken met zijn kersverse aankoop.

Na al een behoorlijk verweven te zitten binnen de wereld van de Audi’s, viel hij voor de charmes van de ABT RSQ8-R. De RS Q8 is al de brutere versie van de Q8 en ABT knalt daar nog even overheen. Snel, prachtig en zeer gelimiteerd. Je zult ‘m daarom niet vaak tegenkomen op het Nederlandse asfalt, ABT gaat er maar 125 stuks van fabriceren en afleveren. Dit is dan ook de eerste Audi ABT RSRQ8-R op Nederlandse platen.

ABT-RSQ8-R-4

Het uiterlijk is zeer sportief, uiteraard met een R in de naam, maar ook het vermogen liegt er niet om. De ABT RS Q8-R heeft namelijk nog eens 140 pk en 120 Nm extra ten opzichte van een standaard RSQ8. En na een bezoek aan de garage van ABT, levert de beresterke SUV nu een totaal vermogen van 740 pk en 920 Nm koppel. Roy zal zijn voet slechts 3,4 seconden op het gaspedaal moeten drukken om de 100 km/h te bereiken, terwijl de maximale snelheid neerkomt op 315 km/h.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Royalistiq (@royalistiq)

Ook Enzo Knol voelde zich genoodzaakt om onder de Insta-post te reageren: “Oké deze is wel dikker dan mijn Urus… hahaha wat een monster gek!! Heeeeeel dik.” En daar snijdt hij wel een punt aan. De nieuwsprijs van dit apparaat is namelijk €365.712, terwijl de Lamborghini Urus een vanafprijs heeft van €278.844. Gloednieuw is ‘ie echter niet, er staat namelijk al 9.500 km op de teller, maar zou hem dat wat schelen? Wij denken van niet.

Hij kocht ‘m bij VD Akker, klik hier om de advertentie nog eens door te lopen.

ABT-RSQ8-R-1