Wonen in Amsterdam kost een godsvermogen. Helemaal in Oud-Zuid. En al helemaal in de de meest exclusieve en bekendste winkelstraat van Nederland: de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Heb je daar een pand weten te bemachtigen, maar kan je je bolide nergens kwijt? Zoek dan niet verder.

Peperdure parkeerplaats in de P.C. Hooftstraat op Funda

In de duurste stad ter wereld, Hongkong, worden parkeerplaatsen verkocht voor de prijs van een Bugatti Veyron, maar in Nederland zijn we ook lekker op weg. Ieder nieuwsplatform besteedde destijds aandacht aan een parkeergarage van 22 m2 voor één auto in de Jacob Obrechtstraat, vlakbij het Vondelpark, die werd aangeboden voor € 690.000, die ondertussen al is vergeven.

P.C. Hooftstraat

Klaarblijkelijk zijn deze prijzen niet ongehoord, want de parkeerplaats in P.C. Hooftstraat, die op 13-2-2022 op Funda is geplaatst, is niet veel voordeliger. € 495.000 om precies te zijn. De makelaar heeft het niet over afmetingen van de locatie, dus die moet je even een belletje plegen om te horen of jouw vierwieler er überhaupt inpast. Op één van de foto’s staat een Lamborghini Urus afgebeeld, dus een SUV moet wel lukken.