Gillis doet afstand van auto’s met hetzelfde gemak als de vuilnis buiten zetten en is druk in de weer met zijn wagenpark uitbreiden. Normaliter tekent hij het koopcontract pas nadat een worstenbroodje zijn slokdarm is gepasseerd, maar ditmaal werd de auto gekocht nadat hij er een rondje mee reed over Circuit Zandvoort. “De Mercedes staat nog bij Thijs Timmermans, maar ik heb ‘m al wel op het circuit gereden”, laat Gillis weten aan Autovisie.

Nieuwe sportwagen van vakantiepark-patron Peter Gillis

In maart van dit jaar bereikte Gillis de 60-jarige leeftijd en dat werd gevierd met een Rolls-Royce Phantom ter waarde van zo’n €600.000. Zijn meest recente cadeau aan zichzelf zal dat moeilijk overstemmen, maar het komt in de buurt – ook al bevindt de wagen zich in een ander segment dan de Britse bolide.

Mercedes-AMG GT Black Series

Terwijl hij al in het bezit is van een razendsnelle sportwagen, een Ferrari 812 GTS met 800 pk, heeft de Oostappen Vakantieparken-oprichter zijn oog laten vallen op een oranje-zwarte Mercedes-AMG GT Black Series. Zijn Italiaanse paardje heeft een topsnelheid van 340 km/u, maar de Mercedes komt daar aardig bij in de buurt: “De Ferrari is op de rechte stukken vlot, maar in de bochten maakt de Italiaan geen schijn van kans. De Mercedes is gewoon te snel”, aldus Gillis.

De AMG GT Black Series schopte het ooit tot ‘het snelste productievoertuig op Nürburgring Nordschleife’ ooit, maar dat record is inmiddels verbroken door een Porsche 911 GT2 RS. Dat is allemaal te danken aan de 4.0 liter V8-motor, ‘krachtigste AMG V8-motor aller tijden’, die 730 pk en 800 Nm koppel realiseert. Daarmee schiet de Black Series binnen 3,2 seconden naar de 100 km/h op weg naar de topsnelheid van maar liefst 325 km/h.

De minimale prijs van de Duitse tweezitter bedraagt in Nederland € 421.000, maar wat Peter Gillis er daadwerkelijk voor heeft neergeteld, is onbekend. Hoe dan ook, hij is er zeer tevreden mee. “Ik droom niet echt van auto’s en kijk bij aankoop of het een slimme investering is. Toch blijft de Mercedes S-Klasse echt geweldig. Ik zag er laatst een staan bij mijn vaste dealer (Thijs Timmermans, red) en ik dacht: dit is toch wel dé auto.”