Er is altijd wel iets te doen rondom Peter Gillis. Of hij het nou wil of niet. Nadat één van zijn vakantieparken noodgedwongen moest sluiten vroegen we ons af hoeveel parken heer Gilles anno 2022 als eigenaar van Oostappen Groep in beheer heeft.

Nieuw vakantiepark van Gillis moet sluiten

Terwijl zijn relatie volens meerdere roddelbladen op springen staat, heeft Gillis andere zaken om zich druk over te maken. Circa twee weken na opening van een park in Valkenburg, die hij in november van 2021 kocht, moest hij het sluiten op last van de gemeente Valkenburg omdat hij geen exploitatievergunning had.

“Daar moet natuurlijk naderhand met z’n allen op geproost worden! Wat is Valkenburg toch een prachtige stad… Ik word er foxwild van!”, schreef hij indertijd op zijn Instagram – niet wetende dat er een stokje voor de opening gestoken zou worden. Maar het zat er aan te komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Burgemeester van Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, stelt in De Limburger dat Gillis meerdere malen is gewezen op het feit dat hij een vergunning nodig heeft. Volgens de krant is er op 8 maart alsnog een vergunningsaanvraag ingediend door Gillis, maar tevergeefs.

Ondernemersverhaal van Peter Gillis

Het ondernemersverhaal van Peter Gillis begon in 1986 toen hij samen met zijn broer en zus een vakantiepark in Asten voor 4,25 miljoen gulden aanschafte. In zijn biografie die op 2 november uitkwam wordt beschreven hoe zijn vader hem en zijn moeder zowel fysiek als mentaal mishandelde en dat dat hem ook gevormd heeft tot de harde zakenman die hij vandaag de dag is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Ook staat erin dat hij in 2019 bijna failliet werd verklaard. Op het hoogtepunt in dat jaar had hij een schuld van € 77 miljoen en werd er door de Fiod een grootschalige inval gedaan op zijn hoofdkantoor in Asten en vier andere parken. Daarnaast had hij natuurlijk ook een akkefietje met 300 illegale arbeidsmigranten waardoor de gemeente Asten hem een dwangsom van in totaal € 500.000 oplegde.

Dit zijn slecht enkele voorbeelden uit het turbulente leven van de ondernemer die luistert naar de naam Peter Gillis. Gelukkig voor hem gaat er ook een hele hoop goed en weet hij haast overal wel een goede deal uit te slaan.

Hoeveel vakantieparken heeft Peter Gillis?

Recentelijk werd bekend voor hoeveel hij één van zijn twee verkochte parken verkocht. Park Zilverstrand in het Belgische Mol werd namelijk gekocht door familie Vos, van Europarcs, voor € 9,2 miljoen.

Op dit moment is Peter Gillis staat de teller van vakantieparken van Oostappen groep op 12, waarvan er dus één is gesloten. 9 daarvan zijn in Nederland en de resterende 3 in België