Als eigenaar van Oostappen Vakantieparken heeft Peter Gillis door de jaren heen meerdere vakantieparken verworven. Eén daarvan, in het Belgische mol, is al een tijdje geleden verkocht en daar blijkt een behoorlijke smak geld mee gemoeid te zijn geweest.

Verkochte vakantieparken van Peter Gillis

Dat Gillis steenrijk is geworden door zijn vakantieparken, is ondertussen al wel bekend. Hij kocht er een vloot aan supercars en luxe wagens mee, een kasteel (die wij vanuit de lucht mochten bekijken) en ander onroerend goed. Eens in de zoveel tijd is er een vakantiepark rijp aan de verkoop, zoals laatst.

Het gaat echter om twee verkochte vakantieparken aan EuroParcs, die meer dan 40 parken hebben staan onder hun vlag, waarvan twee in België en de resterende in Nederland. Eén van de twee was het vakantiepark Zilverstrand van 650 duizend vierkante meter groot. Volgens Quote is dat vakantiepark maar liefst € 9,2 miljoen. Dat is € 14,15 per vierkante meter. Klinkt lang niet slecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

‘Ik wil nog zeker tien jaar actief blijven’

“Met deze verkoop doe ik hele goede zaken en houd ik een perfect en gevarieerd aanbod van topbestemming voor betaalbare vakanties dichtbij. Ik heb een uitstekende relatie met de familie Vos (Wim en Wouter Vos van Europarcs, red) en beschouw de verkoop als een partnershop en er zal worden samengewerkt. In de toekomst gaan er meer parken worden verkocht, maar ik heb geen haast. Ik wil nog zeker tien jaar actief blijven”, zei de 59-jarige vakantiepark-patron in een interview met Quote.

Het gaat dus om twee verkochte vakantieparken, maar alleen de verkoopprijs € 9,2 miljoen van Zilverstrand in het Belgische Mol is uitgekomen.

Hoeveel het andere vakantiepark, Riviera Beach in Biddinghuizen, hem opleverde, is vooralsnog niet bekend. Maar hoogstwaarschijnlijk leverde de twee verkochte lappen grond hem bij elkaar opgeteld met gemak boven de € 10 miljoen op. Hatseflats! Daar kan hij ‘ons Nicole’ weer een tijdje weer van voorzien en daarbij heeft hij nog 11 parken in beheer.