Peter Gillis, en zijn Oostappen Vakantieparken, werd het vuur aan de schenen gelegd nadat consumentenprogramma Kassa (niet te verwarren met Massa is Kassa) meerdere vakantieparken omschreef als een ‘smerige boel en ouwe meuk’, gevolgd door klachten van vakantiegangers die poep- en schimmelplekken aantroffen in de woningen. Maar Gillis raakte ook in opspraak nadat hij verscheidene bezittingen in de etalage zette: zijn miljoenenvilla in Neerpelt, een Porsche hier en een Rolls-Royce daar, en zijn pas gekochte Morelo Palace camper. Ook al is nog lang niet alles de deur uit, komt er al wel iets nieuws bij. In de vorm van een G-Wagon.

Peter Gillis gaat voor een gelimiteerde Mercedes-AMG G 63

In de nieuwe aflevering van Familie Gillis: Massa is Kassa is te zien hoe de vakantiepark-patron wederom weer richting de autodealer vertrekt om zijn autohonger te stillen. Tijdje terug, nadat de Porsche Cayenne Hybrid op Marktplaats belande, kocht hij al een Mercedes GLS voor Nicol voor iets minder dan een ton, maar de ondernemer zelf is ook toe aan iets nieuws. Na een gefaalde poging om over de prijs te handelen, betaalt hij de volle mep voor een grijze Mercedes-AMG G 63. Hatseflats!

Mercedes-AMG-Peter-Gillis

Een vergelijkbaar model als die van Peter Gillis.

“Ik heb het voor je uitgeteld, en hij komt rijklaar uit op € 275.755”, aldus de verkoper. Na een hardopdenkende “da’s een hoop geld” en een flink teug koffie, reageert Gillis: “Je zal iets korting moeten geven, € 265.000.” Maar aangezien dit het enige exemplaar is dat ‘ie heeft staan en de levertijd normaliter 1,5 jaar bedraagt, kan de dealer er niet mee akkoord gaan. Hij vervolgt: “Dus als het binnen je budget past: € 275.755,” waarop Peter antwoordt: “Schrijf maar op, hup, dan werken we het nu af.”

Prestaties van de G-Wagon

Met deze aankoop heeft Gillis een AMG 63 in het topsegment te pakken. Zowel qua uitstraling als qua vermogen. Het motorblok levert namelijk 585 pk en 850 Nm aan koppel. Hiermee accelereert het bakbeest van 2485 kilogram naar de 100 km/h in nog geen 4,5 seconden, terwijl de maximale snelheid is begrensd op 220 km/h. Om foxwild van te ‘worren’, zoals Gills dat zelf zou zeggen. Tipt qua prestaties niet aan zijn Rolls-Royce Phantom, maar is toch een waardig alternatief.