Na circa zes weken lang juridisch moddergooien in de rechtbank heeft de jury en de rechtbank eindelijk geoordeeld in de zaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Op de derde dag van de beraadslaging werd het eindoordeel geveild; in het voordeel van Depp. Amber Heard wordt bestraft wegens smaad en moet Depp $ 15 miljoen gaan betalen, maar dat is niet alles.

Aanklacht Johnny Depp

Depp klaagde Heard aan voor $ 50 miljoen omdat hij suggereerde dat hij haar had misbruikt in een opiniestuk van de Washington Post uit 2018. Hoewel ze hem niet noemde, was het overduidelijk over wie het ging. Depp werd vervolgens, zonder dat er iets bewezen was, eruit geknikkerd bij Disney en zijn imago liep enorme schade op. Op haar beurt, diende Heard een tegenvordering in van $ 100 miljoen.

Het doel was om de waarheid aan het licht te brengen, wat de uitkomst ook zou zijn”, aldus de 58-jarige Pirates of the Carribean-acteur. En daar lijkt hij en z’n team succesvol in te zijn geweest. De jury kreeg ruim honderd uur aan getuigenissen van doktoren, psychologen, ex-werknemers beveiligers en vrienden te verwerken en oordeelde dat Heard Depp op alle drie de punten belasterde. Hierdoor moet ze volgens hen hem $ 10 miljoen aan schadevergoeding en $ 5 miljoen aan punitieve schadevergoeding toekennen.

De jury vond dat Depp, via Waldman, Heard op één punt belasterde en de jury kende Heard $ 2 miljoen aan compenserende schadevergoeding toe, maar helemaal niks aan punitieve schadevergoeding.

Depp bedankt jury voor het teruggeven van zijn leven

Als slotpleidooi vroegen Depps advocaten de juryleden om “hem zijn leven terug te geven” nadat het “geruïneerd” was door Heards beschuldigingen van huiselijk geweld. Hoewel Depp woensdag niet aanwezig was in de rechtszaak, bedankte hij de jury voor het teruggeven van zijn leven en zei dat hij zich “vernederd voelt” door de uitspraak.

De zaak werd breed uitgemeten in de media en haast iedereen stelde Depp vanaf het begin in het gelijk. Amber Heard is uiteraard minder enthousiast over het oordeel en zei het volgende: “Ik voel me gebroken omdat de enorme berg aan bewijs niet genoeg was om tegen de macht en invloed van mijn ex-man op te kunnen. Ik vind het nog erger als ik denk aan wat dit oordeel betekent voor andere vrouwen. Het is een tegenslag. We gaan terug naar een tijd waarin een vrouw die zich uitspreekt publiekelijk aan de schandpaal kan worden genageld en wordt vernederd.”

Lees hier meer over het privé-eiland van Johnny Depp, die ook ter sprake kwam in de langdurige rechtszaak.