Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae, openende in september de deuren van een nieuw filiaal in London. Op het internet gingen haast direct bonnetjes rond, waarbij bizarre prijzen van de Salt Bae-restaurants bespot werden. Maar ach, slechte publiciteit is ook publiciteit. In oktober zocht hij een nieuwe chef voor de nieuwe toko, maar was daarvoor niet bereid om diep in de buidel te tasten.

Werken bij de restaurants van Salt Bae

Zwem je als een vis in het water in de keuken en wil je er ook brood mee op de plank krijgen, dan moet je niet in ieder geval niet bij een van de restaurants van Nusret Gökçe aankloppen. Ook al heeft de mijnwerkerszoon 18 restaurants en verdient hij bakken met geld, is hij, buiten het zout strooien om, niet heel scheutig wanneer het aankomt op het belonen van zijn werknemers. Naar schijn is hij inmiddels al meer dan € 1 miljard waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

De vacature vertelt over werkzaamheden als de hoofd-chef ondersteunen met het bereiden van het eten. Maar wat noemt men bij bij Nusr-et, zoals de restaurants heten, een zeer competitief salaris? Wie nu de functie heeft ingevuld moet genoegen nemen $ 16 tot $ 18 per uur, als er verder niet onderhandeld is. Omgerekend komt dat neer op een schamele € 13,80 tot € 15,50 per uur uit. Dat houdt in dat de chef na een uur werken net genoeg heeft om om één colaatje in het restaurant te kopen. Als dit ook de maatstaaf is bij al zijn andere filialen, is het vrij schraal.

Salt Bae

Nusr-et London organiseerde een driedaagse open dag in een poging nieuwe medewerkers te scoren. Ze boden een baan in één van de bekendste restaurants van Londen aan en zou een ‘goede instapmogelijkheid voor een wereldwijde carrière als chef’. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar het aangeboden salaris spreekt dat nogal tegen.

62 uur koken om de gouden ‘Giant Tomahawk’ steak te kunnen betalen

Maar, als chef mag je uiteraard wel de gouden ‘Giant Tomahawk’ steak bereiden. Zoals je eerder had kunnen lezen op Pure Luxe kost zo’n gouden ‘Giant Tomahawk’ steak circa $ € 857 kost. De chef zou 62 uur moeten volmaken om de schade daarvan te bekostigen – op basis van het gemiddelde uurloon van € 14. Bon appetit.