Eerder dreigde de gemeente Asten al met een boete van € 500.000, die hij toch niet zou gaan betalen, wegens het huisvesten van illegale arbeidsmigranten, maar Peter Gillis heeft het dit keer aan de stok gekregen met een andere gemeente. Weliswaar vanwege hetzelfde probleem, maar ditmaal lijkt het erop dat de 60-jarige vakantiepark-patron echt moet gaan betalen. Oostappen Vakantieparken moet een kwart miljoen afrekenen.

Boete voor Peter Gillis

Het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in Baarlo is niet te bedoeling, er geldt namelijk een recreatiebestemming, en dus is het bedrijf van Gillis weer in de problemen geraakt. De Massa is Kassa-ster krijgt de boete na herhaaldelijke waarschuwingen, zo meldt de Limburgse gemeente.

Op 17 mei werden er door verschillende instanties al een integrale controle uitgevoerd op het park in Baarlo en in juni 2020 werd er al een dwangsom opgelegd. Het is dus niet de eerste keer dat de onderneming van Gillis de regels op een dergelijke manier overtreed en daardoor overwegen vijf burgemeesters van gemeenten waar hij vakantieparken exploiteert zelfs om de vergunningen in te trekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Boete kan flink oplopen

“De brief ligt op de mat”, bevestigt Gillis. Het bedrag moet voor 10 juli op de rekening van de gemeente staan, maar over de reden van de boete wil Gillis niets kwijt, terwijl het ondertussen kraakhelder is waarom. Wél zegt hij dat er kortgeleden een controle is geweest op het bewuste park in Baarlo. De gemeente heeft ondertussen aan het Eindhovens Dagblad bevestigt dat het nu echt klaar moet zijn, en anders volgt er nog een dwangsom van hetzelfde bedrag. Het kan oplopen tot in totaal € 1 miljoen.

Gillis blijft er, zoals we hadden kunnen verwachten, vrij nuchter over: “Ik heb altijd kunnen lezen en schrijven met gemeenten, maar als zij landelijk opdrachten krijgen, dan weet ik ook niet wat er allemaal gebeurt. Maar ik ben ook een ondernemer, dus ja ik zoek heus wel ooit het randje op”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Momenteel heeft hij ook nog andere dringende zaken aan zijn hoofd, want de verkoop van zijn villa in Neerpelt dreigt in de soep te lopen.