Peter Gillis verkocht eerder deze maand eindelijk zijn luxe camper, maar de verkoop van zijn tv-villa in Neerpelt, net over de Nederlandse grens, wil niet echt vlotten. Nadat een potentiële koper de financiering niet rond kreeg ging het vastgoed object voor de tweede keer in de verkoop. Weer werd er een gevonden, maar deze zorgt tot dusver voornamelijk voor problemen.

Problemen bij de verkoop van de villa van Peter Gillis

Het leek dus even de goed kant op te gang, maar de anonieme koper ui Dubai heeft Gillis nogal klemgezet. Na een akkoord van de vraagprijs werd alles in werking gezet, maar de koper heeft vervolgens niets meer van zich laten horen. Omdat hij wel al een aanbetaling van  van€ 140.000 heeft gedaan kan en mag de multimiljonair geen kant op.

“Het huis was verkocht aan een man uit Dubai. Die had netjes een aanbetaling gedaan, maar twee maanden voor de sleuteloverdracht was hij opeens niet meer te bereiken. Zijn telefoon staat uit en hij reageert niet meer op e-mail, dus we weten niet wat er gebeurd is met die meneer,” vertelt Nicol, de vriendin van Gillis.

Peter Gillis-1

De verkoop is hierdoor tot een pijnlijke stilstand gekomen, want om de woning opnieuw aan te bieden moet de eerst de koopakte worden ontbonden. Genegeerd worden op zichzelf is al hoogst irritant, maar wanneer er zoveel geld op het spel is, is het gewoonweg schandalig.

Tuurlijk is die 1,4 ton leuk om al binnen te hebben, maar Gillis wil dit hoofdstuk ongetwijfeld graag afsluiten. Hij woont er momenteel wel nog zelf, voordat hij neer kan strijken in zijn kasteel in Hamont-Achel. De 60-jarige zei altijd al dat de villa niet zijn eindbestemming zou zijn, maar hij moet voor nu nog even genoegen nemen met de 275 vierkante meter aan woonoppervlak met vijf slaapkamers en twee badkamers.

Overigens zal het ook nog even duren om zijn totale wagenpark te verschepen naar de nieuwe locatie, mocht de verkoop toch nog doorgaan. Die eerder genoemde aanbetaling van € 140.000 is 10% van het totaalbedrag: € 1.395.000.

Vorig jaar kregen wij voor het Pure Luxe YouTube-kanaal nog een rondleiding door de desbetreffende villa. Zie hieronder.