Niet alleen maakt uw lichaam bij het ervaren van licht een gelukshormoon aan, licht is praktisch, noodzakelijk en sfeerbepalend in een huis. Het is minstens even belangrijk als inrichting en indeling, het meubilair en het verf op de muren. Het is niet de bedoeling dat het een soort kinderdisco aan huis wordt, maar door te spelen met verschillende tonen kunt u een luxe uitstraling in huis te creëren.

Tips voor een luxe uitstraling in huis

Hoewel verlichting voornamelijk dient voor praktische doeleinden, is het gelijkertijd een onmisbaar element om sfeer te bepalen bij u thuis. Om te beginnen moet u uw huis even onder de loep nemen en ondervinden waar natuurlijk daglicht binnenkomt en daar vervolgens op anticiperen. Maar een aantal plaatsen, zoals boven de eettafel of in de woonkamer, kunnen altijd wel wat licht gebruiken.

5. Spots

licht

Tegenwoordig lijkt het allemaal te draaien om minimalisme en daar sluiten lichtspotjes perfect bij aan. Daarbij zijn ze ook erg praktisch: met een druk op de knop kunt u met meerdere spots een hele ruimte voorzien van licht. Bovendien geeft het een moderne en luxe uitstraling waar de meesten van houden.

4. Ledverlichting

Net als luxe en minimalisme staat het milieu vandaag de dag hoog in het vaandel. En dat is maar goed ook. Wie op zoek is naar een duurzame vorm van belichting, zal al snel uitkomen bij ledverlichting. Ledlampen zijn echte sfeermakers en tegelijkertijd een duurzamer en milieuvriendelijker alternatief op andere vormen van verlichting.

3. Warme lichttinten

Waarom hebben kaarsen zo’n romantische effect? Juist ja, door de rode kleur van het flikkerende vuur. En warmte staat gelijk aan gezelligheid en sfeer. Het tegenovergestelde van tl-buizen. Gelukkig kunt u tegenwoordig via lichtbesturing en dimmers de juiste toon zetten, zonder daar al te veel moeite voor te doen.

2. Speel in op de rest van het huis

Wanneer uw interieur bijvoorbeeld bestaat uit lichte kleuren, dan moet daar wel op ingespeeld worden met betrekking tot sfeerverlichting. Want felle lampen in combinatie met witte gordijnen is misschien iets teveel van het goede. Wanneer er een bundel van licht tevoorschijn komt is het niet alleen hinderlijk voor de ogen, maar ook erg ongezellig.

1. Soorten lichtbronnen

Los van het effect dat een lamp kan hebben, is het ook van belang hoe de lichtbron zelf bij de rest van het huis past. Okergele armaturen matchen logischerwijs niet echt lekker bij een fluweel groene bank. Vandaag de dag vallen industriële lampenkappen goed in de smaak, maar ook velours lampenkappen of staande lampen trekken de aandacht.