Jordan Belfort, de inspiratiebron van de iconische film The Wolf of Wall Street, heeft onthuld hoeveel geld hij verdiende op het hoogtepunt van zijn kunnen. Na zijn gevangenisstraf gooide Belfort het over een andere boeg en besloot hij motiverend spreker te worden. Via TikTok probeert hij aanspraak te maken op een jongere doelgroep, met op het moment van schrijven 3,2 miljoen volgers op het platform. De 59-jarige werd hierop gevraagd naar het meeste geld dat hij op één dag verdiende. Zijn antwoord zal je mond laten openvallen.

Jordan Belfort vertelt op TikTok dat hij ooit $ 22 miljoen in 10 seconden verdiende

Laten we dan ook maar meteen met de deur in huis vallen. “Het meeste geld ooit op één dag verdiend? $ 22 miljoen in 10 seconden, maar het was van tevoren zorgvuldig gepland,’ zei de 59-jarige, voordat hij eraan toevoegde: “Onthoud dat… elke strijd is gewonnen voordat hij ooit is gevochten.” Een record? Geen idee, maar indrukwekkend is het wel.

@wolfofwallstreetAnswer to @luke_magray Tell me your biggest single day’s earnings! ##wolfofwallstreet♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Als effectenmakelaar was het inkomen van Belfort sterk afhankelijk van deals die binnenkwamen op Wall Street. Zoals te zien en lezen in zowel zijn boek als de film met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, was Belfort en partner Danny Porush bij Stratton Oakmont verantwoordelijk voor grote deals. Zo zorgen ze voor de beursintroductie van 35 bedrijven, waaronder schoenenbedrijf Steve Madden, terwijl zijn carrière als broker begon bij L.F. Rothschild, waar hij via een vriend terechtkwam.

Niet alles liep volgens plan

Hoewel de verkoopmethoden van Belforts oorspronkelijke werkgever Stratton Securities destijds laakbaar, maar nog niet direct illegaal waren, overtrad diens eigen bedrijf Stratton Oakmont wel op meerdere vlakken de wet. Zoals Belfort zelf tegen een verslaggever van de New York Post verklaarde: “Je wordt veel makkelijker rijk als je je niet aan de regels houdt.” Tsja, lekker makkelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordan Belfort (@wolfofwallst)

Hij kwam er toch járen mee weg en hield er een extravagante levensstijl bomvol seks, drugs, en alcohol op na. In 1999 was het echter uit met de pret en moest hij tot 22 maanden brommen in de bajes, nadat hij had toegegeven fraude te hebben gepleegd met betrekking tot de beursvennootschap en krijg hij een geldboete van $ 110 miljoen op de mat.

Zoals je weet, is niet alles gelopen zoals Belfort had bedacht. Ook al kwam hij er ongelofelijk makkelijk vanaf, vooral dankzij het verlenen van assistentie aan de Federal Bureau of Investigation.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordan Belfort (@wolfofwallst)

Motiverende spreker

Sindsdien heeft Belfort de overstap gemaakt naar motiverend spreker, inclusief een rondleiding langs live seminars in Australië met de titel “The Truth Behind His Success”, maar meer recentelijk heeft The Wolf TikTok omarmd. Als een vast onderdeel heeft de voormalige bankier het over fabels, onjuistheden en smeuïge details uit zijn leven. Zelfs zo ver dat hij vertelt over het meeste geld dat hij ooit in één nacht heeft uitgegeven.

“Het meeste dat ik ooit op een feest heb uitgegeven? $ 2 miljoen in één nacht. Het was mijn vrijgezellenfeest, het was waanzinnig 1991 – in de Mirage”, zei hij in een van zijn video’s. “Plus miljoenen meer om te betalen omdat we de plaats hebben verwoest, we de plaats letterlijk hebben vernietigd en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds mensen vermist van dat feest.”

The Wolf of Wall Street zit vol met knotsgekke wendingen, maar hoeveel daarvan komt overheen met de waarheid?