Met een geschat vermogen van $300 heeft Hollywood A-lister Leonardo DiCaprio een van de meest omvangrijke vastgoedportfolio’s in Californië. Zijn nieuwste uitbreiding vindt plaats in de badplaats Malibu, waaruit gegevens blijkt dat hij € 13,8 miljoen heeft neergeteld voor een standhuis in het noordwesten van Los Angeles County.

Leonardo DiCaprio

De woning is gekocht via een stille verkoop die circa een maand geleden plaatsvond. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij uitwijkt naar Malibu, als hij hier überhaupt gaat wonen in plaats van het verhuren of iets dergelijks, want ooit had hij drie villa’s in deze voorstad van LA.

DiCaprio

Een daarvan verkocht hij in 2009 voor $ 7,4 miljoen. Een ander onderkomen, in de gated community van Malibu Colony, werd in 2013 verkocht voor $ 17,4 miljoen. En een ietwat ingetogener derde huis, gelegen aan Carbon Beach, is nog altijd eigendom van DiCaprio, maar is zojuist te koop aangeboden met een vraagprijs van zelfs $ 10 miljoen.

Leonardo DiCaprio

Aangezien het huis nooit publiekelijk te koop is aangeboden, zijn foto’s en verdere details rondom het huis nogal schaars. Maar uit belastinggegevens blijkt dat de structuur met twee verdiepingen in 2005 is gebouwd en vier slaapkamers en vijf badkamers heeft met ongeveer 297 m² aan woonruimte. Het werd aan de ster uit The Wolf of Wall Street verkocht door een orthopedisch chirurg, Rick Delamarter.

Gated community van slechts vijf huizen

Gelegen bovenop een relatief afgelegen en schaars gebruikt zandstrand, maakt het strandhuis deel uit van de Blue Whale Estates: een gated community van slechts vijf huizen, allen met directe toegang tot de oceaan. Uiteraard is DiCaprio niet de enige beroemde inwoner van Blue Whale Estates, enkele jaren geleden kocht zanger Neil Diamond namelijk een huis van $ 7 miljoen in de enclave aan de overkant van het landgoed DiCaprio.

In augustus nog zette hij nog een 100 jaar oude villa in LA te koop voor $ 5,75 miljoen, een appartement in “The healthiest building in New York City”, en kocht de 46-jarige filmster een magnifieke villa in Los Feliz.

DiCaprio