Eind mei van dit jaar kocht de met een Oscar bekroonde acteur Leonardo DiCaprio nog een villa in Los Feliz voor $7,1 miljoen en is zijn New Yorkse appartement ook nog altijd beschikbaar. Hij heeft daarnaast ook nog bijna 100 jaar oude huis in dezelfde wijk in Los Angeles in bezit, maar wat hem betreft niet lang meer.

Leonardo DiCaprio koopt en verkoopt huis in Los Feliz, Los Angeles

Het in 1926 gebouwde pand in Tudor-stijl met vijf slaapkamers, genaamd Red Oak Manor, ligt in een van de kronkelende straatjes van Los Feliz Oaks in Santa Monica-gebergte. Het valt op door de wit-gekalkte muren en de lommerrijke buitenruimte met een zwembad, een spa en een patio.

De aanbieding komt op het moment dat de heer DiCaprio’s eigendom van het onroerend goed drie en een half jaar nadert. In april 2018 gebruikte de 46-jarige acteur en milieuactivist een trust om het huis van de muzikant Moby te kopen voor meer dan $ 4,9 miljoen. Moby heeft het pand “gerestaureerd en volledig opnieuw ontworpen”, valt te lezen op de advertentiepagina.

De woning onderging een eigentijdse facelift en kreeg  een nieuwe keuken met marmeren werkbladen, een inloopkast, een stoombad en een beveiligingssysteem, meldde Mansion Global. De eigentijdse uitstraling van het huis van ongeveer 431 vierkante meter is gebleven en het met licht gevulde huis karakteriseert zich met hoge plafonds, grote raampartijen glasramen en originele architectonische details en karakter.

Leonardo DiCaprio

Verborgen achter poorten en torenhoge heggen, heeft het huis met twee verdiepingen vijf slaapkamers en zeven badkamers. Het huis is elders uitgerust met een formele eetkamer, een mediaruimte en drie open haarden. Er zijn ook twee suites met een grote slaapkamer – een met een yogaruimte – en een gastensuite. En niet te vergeten; het buitenzwembad die wordt ondersteund door een eethoek.

Wordt gemikt op zo’n 8 ton winst

Het bevindt zich in een “bosachtige omgeving met grote specimenbomen die een magische, rustige omgeving creëren”, volgens de vermelding door Brett Lawyer van Hilton & Hyland, die verder geen informatie wilde geven omtrent de aanbieding. Belangstellenden moeten niet schrikken voor een vraagprijs van rond de $5,75 miljoen, circa €4.88 miljoen.

keuken