Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher liep in 2013 ernstig hersenletsel op tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen en sindsdien is hij niet meer in het openbaar verschenen, terwijl zijn zoon, Mick, zijn nalatenschap doorzet op de Formule 1-circuits. Hoewel het al 10 terug is dat de 52-jarige publiekelijk is gezien, worden steeds vaker bezittingen van hem geveild of verkocht.

Porsche van Michael Schumacher

Eerder verscheen zijn zilverkleurige Ferrari California op het veiling blok en nu is zijn Porsche Carrera GT aan de beurt, die nu te koop staat in zijn geboorteland Duitsland. Naar verluidt reed de Duitser meer dan vier jaar in het geheim in deze sportwagen. De sportwagen werd in 2004 afgeleverd aan Porsche Leipzig  en werd nieuw gekocht door Weber management om ter beschikking gesteld te worden aan Michael Schumacher.

Inderdaad een geheim, want toen de Carrera GT in 2004 werd uitgebracht, werkte Schumacher nog steeds bij Ferrari, onderdeel van de Fiat Group, en was hij contractueel verplicht om alleen voertuigen van die groep te besturen. Tegenwoordig is dat wel anders, zo is de favoriete auto van Mercedes-coureur Lewis Hamilton doodleuk een Ferrari LaFerrari.

Aandrijflijn van de pijlsnelle Carrera GT

Deze cabriolet is net zo exclusief als alle andere vervoersmiddelen waar Schumacher in reed en er zijn er slechts 1.270 gemaakt. Aangedreven door een 5,7 liter V10-motor met 450 kW doet de Carrera GT er slechts 3,5 seconden over om vanaf 0 te accelereren naar de 100 km/u met een stopsnelheid van 330 km/u. Zelf nu zijn dat indrukwekkende cijfers, laat staan in 2004.

Michael Schumacher

Deze van Schumi heeft slechts 14.200 km op de teller en zal ongetwijfeld een megabedrag opleveren. Roock, die de sportwagen verkoopt, heeft nog geen prijs aangekondigd, maar aangezien zelfs ‘normale’ Carrera GT’s regelmatig op een veiling worden verkocht voor meer dan $ 1,5 miljoen, zal deze wellicht meer opleveren. Echter is het geen garantie dat deze auto-records zal breken, want eerder viel een veiling van een Mercedes-Benz C63 AMG T-model van de Duitser nogal tegen.